Regia Autonomă Rasirom, deţinută de Serviciul Român de Informaţii, va plăti celor 108 de angajaţi proprii salarii medii de circa 3.600 de lei lunar, în 2017, potrivit bugetului publicat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului. Regia prevede venituri din exploatare de 35 de milioane de lei şi cheltuieli de 33,6 milioane de lei, de unde rezultă un profit de 1,7 milioane de lei. Cheltuielile cu personalul se ridică la 6,7 milioane lei, din care 5,06 milioane lei sunt cheltuieli de natură salarială şi 830.000 de lei sunt alocaţi bonusurilor. Propriu-zis, pentru salarii, firma SRI alocă 4,2 milioane de lei. Alţi 360.000 de lei reprezintă cheltuieli aferente contractului de mandat şi a altor organe de conducere şi control, comisii şi comitete.
Conducerea Regiei este asigurată de un Consiliu de Administraţie condus de Directorul General. Structura organizatorică şi funcţională este stabilită de Consiliul de Administraţie. Director general și președinte al Consiliului de Administrație este Laurenţiu Trocan, acesta fiind numit în funcţie de la data de 16 noiembrie 2016. Rasirom este un antreprenor general, care oferă servicii specializate în domeniul proiectelor de securitate şi managementul obiectivului. Angajaţii Regiei sunt ingineri, maiştri şi tehnicieni de înaltă calificare, cu certificări obţinute în Germania, Anglia, Olanda, Franţa, la firme de renume pe plan mondial, implicaţi în cercetare, proiectare, dezvoltare şi execuţie sisteme de securitate.
Comunicații, medicină, informații
Laurențiu Trocan este absolvent al Universității Economice, Facultatea de Finanțe-Bănci. Din 1997 a lucrat în diferite funcții în cadrul Mobifon România, în prezent Vodafone. Din 2001 până în 2003 a activat în cadrul Zapp România. Din martie 2004, Laurențiu Trocan devine director de vânzări și membru în consiliul director al Adecco Group, societate de head hunting. În anul 2007 își deschide propria afacere, Sequence România, societate care face import şi distribuţie de ceasuri şi bijuterii de inox. În paralel este și director comercial în cadrul grupului medical suedez Medicover. Din 2011 este director de vânzări la Softelligence Romania, unul dintre cei mai importanți parteneri ai Microsoft pe piața din România. Din noiembrie 2013 devine director de vânzări pe România al taiwanezilor de la D-link Europe și, ulterior, director general pe România. Din septembrie 2016 este numit director al Regiei Autonome Rasirom.
SRI are cheile hotelului lui Hagi
În anul 2002, Regia Autonomă Rasirom a încheiat un parteneriat cu francezii de la Deny Security pentru montarea încuietorilor mecanice și a sistemelor complexe de control acces și supraveghere video în penitenciarele din România. În baza acestei colaborări au fost asigurate (la penitenciarele Bacău, Galați, Rahova) și s-au livrat echipamente pentru instalații complexe de securitate la penitenciarele Gherla, Colibași, Mărgineni, Iaşi, Poarta Albă. Pe latura civilă, Rasirom a asigurat instalarea sistemelor de control acces hotelier online și offline (Hotel Belvedere – Govora, Hotel Yaki – Mamaia). Printre clienții permanenți ai Regiei se numără Administraţia Prezidenţială, Senatul României, Camera Deputaţilor, Guvernul României, Secretariatul General al Guvernului, MAE, MAI, Ministerul Finanţelor Publice, SRI, SIE, STS, Institutul pentru Tehnologii Avansate, Banca Națională a României, Imprimeria Naţională SA, Romarm, Direcţia Generală a Vămilor, Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat și Oficiul Naţional pentru Combaterea Spălării Banilor.
În plus, Rasirom operează şi un autoservice situat în oraşul Râmnicu Sărat, unde se efectuează toată gama de reparaţii pentru autovehicule.
Regia a fost înfiinţată în anul 1995 şi funcţionează pe baza HG nr. 60/27.01.1995, modificată şi completată prin HG nr. 363/1999, HG nr. 621/2001, HG 549/17.05.2003 şi prin HG nr. 797/2003, având ca obiect principal de activitate proiectarea şi realizarea de sisteme integrate de securitate. Totodată, Regia a fost nominalizată prin HG nr. 535 din 2002 pentru a evalua şi certifica sisteme de securitate fizică a informaţiilor clasificate.
Din categoria:Politica