CADOUL DE IMAGINE OFERIT DE PRESEDINTELE USA DONALD TRUMP LUI PRIME-MINISTER KLAUS WERNER JOHANNIS”FILOGERMAN „,SE DOVEDESTE A FI O CAPCANA INTINSA EUROPEI UNITE A GERMANIEI CONDUSA DE FUHRERUL ANGELA MERKEL-STAZI!

 

Orice  expert bine documentat în politică externă și, cu atât mai puțin, în geopoliticăar trebui sa tina cont ca sunt zone în care vectorii dominanți sunt ascunși în buncărele intelligence-ului mai ceva decât focoasele nucleare în cele mai protejate alveole antropice.

Analizele pe care eu le fac se bazează doar pe realități la vedere, pe intuiție și pe un soi de încăpățânare deterministă. Adică, dacă ceva întâmplat din voință umană pare ieșit din regulă, sigur nu este așa. Se supune unor alte reguli care, spre a fi înțelese, trebuie, mai întâi, scoase la lumină.

Actuala vizită în SUA a președintelui Johannis, întâlnirea sa oficială cu președintele Trump, la Casa Albă, reprezintă evenimente de primă pagină, adevărate „tunuri de imagine” prin care președintele României ajunge, peste noapte, o vedetă planetară. Sigur că, ne convine ori nu, degetul pe care Donald Trump l-a pus, din toată Europa, to...