Cele mai sănătoase 10 fructe (III)

  • Postat în Life
  • la 05-03-2023 15:39
  • 199 vizualizări
Cele mai sănătoase 10 fructe (III)
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Medical Mures online

Cele mai sănătoase 10 fructe (III)

Fructele au numeroase beneficii pentru sănătatea organismului.
Pentru că au o importanță pronunțată în alimentație, fructele nu ar trebui să lipsească din meniul fiecăruia dintre noi, alături de legume.

Deoarece conțin calorii puține și mulți nutrienți, fructele au o importantă pondere în adoptarea unui stil de viață sănătos.

Consumul zilnic de fructe reduce riscul apariției multor boli cronice.

8. ANANASUL (Top cele mai sănătoase 10 fructe)

Fructul de ananas este plin de vitamine si minerale, cum ar fi, vitamina A, vitamina C, calciu, fosfor și potasiu.


Este, totodată, bogat în fibre și calorii și are cel mai scăzut conținut de grăsimi și colesterol. Deoarece ananasul este bogat în vitamina C, poate ajuta în lupta împotriva virușilor care provoacă tusea supărătoare și răceala. Fructul de ananas conține bromelaină. Aceasta este eficientă în suprimarea tusei și elibererea secrețiilor.

Persoanele care consumă zilnic ananas proaspăt spun că au mai puține probleme cu sinusurile, probleme legate de alergii.

9. CĂPȘUNILE (Top cele mai sănătoase 10 fructe)

Căpșunile sunt o sursă excelentă de vitamina C.


Majoritatea mamiferelor - cu excepția oamenilor - au capacitatea de a produce vitamina C în mod natural.

De aceea, pentru noi este foarte important să ne procurăm necesarul zilnic de vitamina C din fructe care au un conținut ridicat al acestei vitamine.

De exemplu, o porție de căpșuni (aproximativ 100 de grame) conține 51,5 mg de vitamina C – aproximativ jumătate din necesarul zilnic recomandat.

Căpșunile conțin antocianină, un antioxidant care favorizează dilatarea arterelor, ajutând la reducerea hipertensiunii arteriale. În același timp, reduc nivelul colesterolului și al trigliceridelor.

Potrivit cercetătorilor de la Departamentul de Medicină Internă al Universității de Stat din Ohio, căpșunile sunt capabile să contracareze dezvoltarea celulelor precanceroase, în special în cazul cancerului esofagian.

Datorită conținutului de xylitol, căpșunile împiedică formarea plăcii bacteriene și elimină germenii și bacteriile responsabile de respirația urât mirositoare.


10. PEPENELE ROȘU (Top cele mai sănătoase 10 fructe)

Experții în alimentație recomandă pepenele verde ca fiind o foarte bună sursă de vitamina B6 și vitamina B1, dar și de magneziu.


Datorită conținutului său mai mare de apă și valori calorice, este considerat mai valoros decât alte fructe. Aproximativ două căni cu miez de pepene (280 de grame) conține 80 de calorii, zero grăsimi, 27 de grame de carbohidrați, 10 miligrame de sodiu, 80 de micrograme de vitamina A, o cantitate considerabilă de vitamina B2, 80 de miligrame de vitamina C, 18 miligrame de licopen, cantități mari de potasiu, fier și calciu.

Se spune că apa din pepene este o apă alcalină pură, în proporție de 92%. În comparație cu sucurile acide de portocale și ananas (care pot irita stomacul în cazul persoanelor care suferă de ulcer sau gastrită), pepenele verde este sigur pentru consum.

Coaja pepenelui conţine clorofilă, foarte bună pentru sănătate şi mai ales pentru sânge. De asemenea, este mai bogată în aminoacizi decât pulpa.

Sâmburii de pepene sunt şi ei comestibili. Conţin fier, zinc, proteine şi fibre.

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente