Reteta pentru cheesecake este urmatoarea:
300 gr biscuiti fara gluten
130 gr unt fara lactoza
600 gr crema branza fara lactoza
200 ml smantana dulce vegetala, din soia sau orez (250 ml daca se folosesc seminte de chia)
100 gr zahar de cocos
3 linguri faina fara gluten
3 oua sau 3 linguri seminte chia hidratate cu 4 linguri apa
vanilie
Biscuitii se maruntesc impreuna cu untul la temperatura camerei la blender si se aseaza in forma de copt. Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius si se coace pentru 10 minute.
Crema de branza la temperatura camerei se face cremoasa cu mixerul. Se adauga zaharul de cocos si se continua sa se mixeze. Se adauga smantana dulce si se continua sa se mixeze. Din cand in cand cu spatula se ia compozitia de pe marginea vasului. Acest lucru va ajuta ca cheesecake-ul sa nu se crape. Se adauga pe rand ouale sau semintele de chia hidratate si se mixeaza. Se adauga cele 3 linguri