CINE FACE LOBBY ROMANIEI SI DIASPOREI ROMANESTI LA BRUXELLES?,JURNALISTUL BULGAR GIORGI GOTEV SI PRESIDENTIA ROMANA LA UNIUNEA EUROPEANA!

După ce în 2014 anunța în mod eronat portofoliul care îi va reveni României în Comisia condusă de Jean-Claude Juncker și după ce, în vara anului trecut vorbea despre mutarea arsenalului nuclear american din Turcia în România, ca și cum focoasele ar fi fost niște saci de cartofi urcați într-un mărfar, bulgarul Georgi Gotev, jurnalist al site-ului Euractiv de la Bruxelles, se face portavocea ”diasporei române de 2.500 de membri de la Bruxelles”.

Această diasporă dorește să joace un rol în definirea priorităților președinției Consiliului UE pe care România o va deține de la 1 ianuarie 2019, scrie Gotev, care le dă cuvântul câtorva dintre membrii unei diaspore bruxelleze pe care vrea să o prezinte drept una de experți.

Într-o perioadă în care Ungaria și Polonia par să se îndepărteze de ”idealul european”, președinția UE este o ocazie pentru România de a se dovedi ”un partener respectat de către ț...