CUM A FOST TRADATA COMUNITATEA ROMANEASCA DIN UKRAINA DE CATRE EMISARUL GERMANIEI DE LA BUCURESTI NAZISTUL KLAUS WERNER JOHANNIS DUPA CE S-O INTELES CU POROSENKO,,DOARME IN LINISTE,S-A SEMNAT UN ACORD INTRE VARSOVIA SI KIEV: LIMBA POLONA VA FI PREDATA IN CONTINUARE IN SCOLILE DIN UKRAINA!

Predarea limbii polone și în limba polonă în școlile din Ucraina va continua ca până acum, după ce Varșovia și Kievul au semnat o declarație în acest sens, informează bucpress.eu. 
Documentul, care a fost semnat de ministrul polonez al Educației, Anna Zalewska, și omologul său ucrainean, Lilia Grinevici, garantează drepturi similare diasporei ucrainene din Polonia.
Potrivit sursei citate, acordul are la bază documente bilaterale și internaționale anterioare și se aplică grădinițelor, școlilor primare și gimnaziale care funcționează în sistemele de învățământ polonez și ucrainean.
Autoritățile de la București nu au înteprins nicio măsură concretă pentru a ajuta miile de români care vor suferi după ce Kievul