Cum tratam acasa ciuperca piciorului

  • Postat în Personal
  • la 01-03-2017 00:02
  • 399 vizualizări
Cum tratam acasa ciuperca piciorului
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe SimplyDeea's thoughts
Micoza (ciuperca) piciorului, cunoscuta si sub denumirea de “picior de atlet” , este o infectie fungicacomuna si contagioasa a pielii, care cauzeaza scalare, exfoliere si mancarime a regiunii afectate.
Cu toate acestea, micoza piciorului poate fi tratata si acasa cu medicamente care se elibereaza fara reteta. Exista diverse spray-uri, geluri, unguente si pudre care se folosesc direct pe zona afectata. Nu utilizati din proprie initiativa creme cu hidrocortizon la nivelul piciorului decat in situatii cu totul exceptionale si doar la indicatia medicului, in restul cazurilor putand fi folosite inclusiv unguente pe baza de substante naturale, cum e Fresh Fingers. Tratamentul dureaza intre una si sase saptamani, in functie de gravitatea afectiunii.

Ca masuri obligatorii pe langa tratamentul de mai sus, se impune pastrarea pielii picioarelor cat mai curata si mai uscata, insistandu-se asupra spatiilor interdigitale. Se recomanda purtarea sosetelor de bumbac, acestea absorbind transpiratia. In casa e indicat sa purtati sosetele fara pantofi, iar afara incaltati-va cu pantofi de piele naturala, care permit o mai buna aerisre a piciorului, sau sandale pe timpul verii. Este indicat sa folositi alternativ mai multe perechi de pantofi, acestia fiind lasati sa se aeriseasca cel putin 24 de ore intre doua utilizari, si folositi pudra de talc pentru a va mentine picioarele uscate.

Intotdeauna dupa dus va veti sterge de sus in jos, ultimele sterse fiind picioarele pentru a preveni raspandirea micozei de la picior spre alte regiuni.

O ciuperca netratata va crea complicatii, putand aparea vezicule si fisuri ale pielii piciorului, acestea fiind o poarta deschisa catre microbii care pot infecta nu doar regiunea respectiva, ci ajungand in sange se pot deplasa in organism si crea multe alte complicatii. In plus, netratandu-va de aceasta ciuperca, riscati sa imbolnaviti si alte persoane din preajma dumneavoastra, contagiunea fiind una foarte mare, putandu-se lua inclusiv de la baile sau dusurile publice. De aceea, nu tratati cu superficialitate micoza piciorului.

Daca urmati un tratament fara reteta medicala si dupa doua saptamani de administrare al sau simptomele nu se amelioreaza sau nu dispar in totalitate la o luna de tratament, este obligatoriu sa apelati la un medic de specialitate care sa analizeze micoza si sa recomande un set de analize si un tratament adaptat gravitatii micozei.

Dupa ce ati scapat de micoza piciorului, este indicat sa preveniti pe termen lung reaparitia acestei afectiuni a pielii cu ajutorul unor geluri si unguente antifungice, cum e si Fresh Fingers, a carui eficienta a fost dovedita de numeroase persoane care au folosit acest tratament care poate fi comandat de pe site distribuitorului oficial in Romania.

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente