Curs de DESEN pentru incepatorul absolut.

  • Postat în Arte
  • la 13-10-2024 14:51
  • 56 vizualizări
Curs de DESEN pentru incepatorul absolut.
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe 7culori - Art District Studio

Perspectiva – arta de a reprezenta obiecte tridimensionale pe o suprafață bidimensională astfel încât să ofere impresia corectă a înălțimii, lățimii, adâncimii și poziției lor în raport unele cu altele.

Introducere

Perspectiva în artă se referă de obicei la reprezentarea obiectelor sau spațiilor tridimensionale în lucrări de artă bidimensionale. Artștii folosesc tehnici de perspectivă pentru a crea o impresie realistă de adâncime, „jucându-se” cu perspectiva pentru a prezenta imagini dramatice sau dezorientante.

Ce este perspectiva și cum funcționează?

Ai observat că lucrurile par mai mari dacă sunt aproape de tine și mai mici dacă sunt mai departe? Aceasta este perspectiva și ajută la crearea unor obiecte tridimensionale pe o suprafață bidimensională (foaia de hârtie) și a sentimentului de spațiu care se retrage în depărtare. Există două tipuri de perspectivă: perspectiva liniară și perspectiva aeriană (uneori numită și perspectivă atmosferică).

Perspectiva liniară

Dacă te uiți de-a lungul unor drumuri drepte sau a unor linii de cale ferate, marginile drumului sau ale căilor ferate par că se întâlnesc în depărtare. Aceasta se numește perspectivă liniară. În perspectiva liniară, liniile paralele se apropie pe măsură ce se îndepărtează de tine. Punctul în care liniile par că se întâlnesc se numește punct de fugă (dispariție).. Pentru a reprezenta obiecte sau clădiri tridimensionale, artiștii folosesc adesea două (sau mai multe) puncte de fugă.

Perspectiva aeriană sau atmosferică

Pe lângă utilizarea liniilor pentru a crea impresia de spațiu tridimensional pe o suprafață bidimensională, există și alte tehnici pe care le folosesc artiștii. Perspectiva aeriană sau atmosferică se referă la efectul pe care atmosfera îl are asupra aspectului lucrurilor atunci când sunt privite de la distanță.

Dacă te uiți la o priveliște dintr-o clădire înaltă sau de pe vârful unui deal, clădirile, copacii, dealurile și alte elemente de peisaje naturale sau urbane par neclare sau vagi în depărtare. Cu cât ceva este mai departe de tine, cu atât detaliile sale sunt mai puțin clare și există un contrast tonal mai redus (contrastul între lumini și umbre). Culorile devin, de asemenea, mai puțin strălucitoare pe măsură ce se îndepărtează și se amestecă mai mult cu culoarea de fundal a atmosferei – care este albastră (cu excepția apusului, când devine roșie!).

Odată ce știi cum funcționează perspectiva, poți începe să te joci cu ea: adaugă un sentiment de dramă (sau de ciudățenie supranaturală) unui peisaj sau unei scene urbane, sau explorează spațiul abstract.

Daca te-ai convins ca vrei sa incerci, cere detalii si inscrie-te pe [email protected] sau WhatsApp: 0733 148 567

  • varsta minima pentru participare: 14 ani.
Lista preturi:
  • 100 le/sedinta (1h30)
  • 300 lei/abonament (4 sedinte)

*materialele sunt incluse in pret