Dacia Jogger, noul model cu 7 locuri se va lansa pe 3 Septembrie

  • Postat în Profesional
  • la 02-09-2021 07:28
  • 392 vizualizări
Dacia Jogger, noul model cu 7 locuri se va lansa pe 3 Septembrie
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe ROMASIG Broker Blog

Dacia a anunțat un model complet nou în gama sa, Dacia Jogger care va juca rolul de mașină polivalentă de familie. Iată ce știm acum despre Dacia Jogger, modelul cu 7 locuri care se lansează pe 3 septembrie.

În gama Logan, Dacia nu a mai oferit un break, iar unul cu șapte locuri nu a avut decât prima generație a modelului. Putem spune că marca românească a experimentat cu oferta în acest segment, dar succesul s-a lăsat așteptat. Peste două zile vom vedea un nou model Dacia care va încerca să acopere un segment aflat în contracție severă în ultimii ani, cel al mașinilor cu șapte locuri.

Putem spune că Dacia Jogger înlocuiește nu două, ci chiar trei modele în gamă – pe lângă absentul Logan MCV, Jogger va semna certificatul de deces pentru Dacia Lodgy și versiunea de pasageri a lui Dokker, retrasă de Dacia cu ceva timp în urmă. Jogger combină caracteristicile tuturor acestor modele și adaugă în plus un aer de crossover, ceea ce ar trebui să-l facă atractiv în contextul actual al pieței auto.

Prima imagine teaser a lui Jogger indică o mașină cu un design atractiv, așa cum a fost ultimul Logan MCV, cu șapte locuri, așa cum a fost Lodgy și polivalent, așa cum a fost Dokker. Noul model adoptă însă noua platformă CMF-B, într-o formă cu ampatament mărit, la fel ca și frații săi Sandero, Sandero Stepway și Logan.

Ce știm despre Dacia Jogger?

De altfel, imaginea este destul de clară în a arăta că Dacia Jogger este, până la montantul central, identică cu Sandero. Această abordare pragmatică permite reducerea semnificativă a costurilor de dezvoltare, dar lasă în zona centrală a acoperișului, o neregularitate care trădează improvizația. Ne place însă cum a ieșit partea din spate a lui Jogger, acolo petrecându-se, de altfel, magia noului model.

Din teaser-ul video publicat de Dacia relevă blocurile optice verticale ale noului model. Acestea păstrează motivul în Y al noii semnături luminoase Dacia într-o formă inedită pentru marca românească. Barele de acoperiș sunt, ca și la Sandero Stepway, autosuficiente, neavând nevoie de alte scule pentru a fi puse la treabă, fie în poziție longitudinală, fie în poziție perpendiculară.

În ceea ce privește garda la sol înaltă a lui Jogger, nu ne așteptăm ca aceasta să fie însoțită de un sistem de tracțiune integrală. În schimb, noul model va fi decorat, cu siguranță, cu elemente ale gamei Stepway, protecții din plastic, scut contrastant și alte elemente care scot în evidență caracterul aventuros al lui Jogger. De altfel, denumirea noului model spune totul, Jogger, nu Hiker sau Climber.

Ce motorizări va avea noua Dacia Jogger?

Poziționarea aproape verticală a hayonului lasă un spațiu generos în interior, care va permite montarea celui de al doilea rând de scaune. Dacia a demonstrat cu prima generație a lui Logan MCV că poate transporta șapte pasageri în condiții rezonabile, iar Jogger va fi mult mai capabil din acest punct de vedere. În versiunea cu 5 locuri, portbagajul va fi imens, vorbim de un nivel de lider al segmentului.

În ceea ce privește gama de motorizări, ne așteptăm ca aceasta să se suprapună peste cea a lui Sandero Stepway, unități turbo de 1,0 litru pe benzină, cu 90 CP în versiunea pe benzină și 100 CP în versiunea GPL. Aceasta din urmă va putea fi configurată și cu o cutie de viteze CVT. În ciuda zvonurilor, nu ne așteptăm ca Jogger să folosească motorizarea hibridă E-Tech a lui Clio, cu toate că surprize pot apărea în orice moment.

Dacia Jogger va fi prezentată oficial pe 3 septembrie, urmând ca două zile mai târziu să poată fi admirată pe viu de vizitatorii salonului de la München.

Despre Ziarul toateBlogurile

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente