Dan Diaconu: „Ticăloșii intuiesc o oportunitate fantastică: remodelarea omului psihic și transformarea lui în om cibernetic.”

Pe vremea în care pe la bâlciuri oamenii plăteau pentru a vedea „oamenii și animalele” din fotografiile mișcătoare ale lui Edison sau când cei care știau tărășenia râdeau de cei care, la cinematograf, „fugeau din fața trenului” din celebrul film „Sosirea trenului în gară”, ei bine, încă din acele vremuri unii au înțeles că toate aceste parascovenii sunt numai bune ca instrumente de împingere a omului în dezastru, un dezastru personal, dar o binecuvântare pentru cei din vârful piramidei puterii. Iar asta, cum logic intuiți, se face prin încadrarea benevolă a celor slabi în tagma sclavilor, dându-li-se la schimb niște iluzii. Ceva în genul modelului de comerț inițiat de spanioli cu cei din Indii.

Treaba avea să se concretizeze cam cu un secol mai târziu, prin intermediul unor conspiratori care, pe baza experienței, au pregătit tranziția omului de la psihic la cibernetic. De altfel, chiar așa se numea grupul care în ani...

Articole recente