Pentru că ne aflăm la bordul unui blog de pirat cinefil să aruncăm o privire la realitatea în ceea ce priveste un pirat real. Când vine vorba despre pirații și corăbiile lor, inevitabil vorbim despre rozătoare, mai ales sobolani. Trei pandemii de ciumă plus câteva epidemii au devastat lumea. Cele trei pandemii s-au caracterizat prin rolul jucat de transportul maritim în răspândirea ciumei. Porturile maritime au o istorie îndelungată de a se ocupa de șobolani.
Există două specii de șobolani care trăiesc de obicei în orașe:
Unul este șobolanul negru (ceea ce oamenii de știință ar numi Rattus rattus) sau uneori sunt numiți „șobolanul navei” pentru că au fost răspândiți în întreaga lume pe nave. Sunt cunoscuți și ca „șobolanul de acoperiș” deoarece le place să trăiască pe acoperișuri. Rattus rattus este originar din India și a început să trăiască cu oamenii în urmă cu mai bine de 4.000 de ani și s-a răspândit încet spre vest în Europa acum aproximativ 3.000 de ani. Apoi este șobolanul maro (Rattus norvegicus). Sunt de două ori mai mari decât șobolanii negri. Ei sunt principalul oraș șobolan din Europa și America,
Atât șobolanii negri, cât și cei maro au venit în Australia cu europenii pe nave, așa cum s-au răspândit și în multe alte locuri din lume. Schelete de șobolani negri au fost găsite în țevile de arme ale navelor olandeze care s-au scufundat în largul coastei de vest a Australiei în 1616, dar șobolanii negri au intrat probabil în Australia cu prima flotă în 1788.
Ca să ne facem o idee, ultima mare invazie a fost făcută de șobolanii norvegieni care au ajuns pentru prima dată în Statele Unite cu bărci în jurul anului 1776. Ei au fost aduși în cutii de cereale de trupele Hesse care au fost angajate de Marea Britanie pentru a lupta împotriva coloniștilor americani.
Și-n zilele noastre acestia sunt atrași de nave datorită mirosului de pește, resurselor alimentare suplimentare și confortului încălzirii și A/C. Deoarece navele de croazieră au toate aceste casete bifate, acestea sunt foarte de dorit pentru rozătoare – dacă se pot urca la bord. Un alt pericol care vine cu șobolanii este motivația lor – aceștia au potențialul de a mesteca prin frânghii, furtunuri, linii de navă dacă le este suficient de foame și acest lucru poate provoca pericole grave în funcționarea unei nave. Șobolanii pot purta peste 35 de boli în întreaga lume, iar rozătoarele care își revendică locul pe o navă nu fac excepție de la aceste pericole.
Șobolanii sunt peste tot – cel puțin oriunde sunt oamenii. În aproape fiecare oraș mare din lume, șobolanii ne mănâncă gunoaiele, se reproduc în clădirile noastre și aleargă pe străzile noastre. De aceea de multe ori trebuie să luăm atitudine pentru un loc mai curat si un mediu inconjurător sănătos.
Compania DDD® vă pune la dispoziție cele mai noi metode, tehnologii și aparate de combatere a rozătoarelor. Garanția oferită de Compania DDD® pentru serviciile de deratizare este valabilă din momentul în care s-a constatat încetarea completă a consumului de substanță raticidă.
Peste 10 ani de experiență
Prezentă pe piață încă din 2011, Compania DDD® furnizează servicii de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, la standarde naționale și europene, folosind tehnologie de ultimă generație. Compania deține logistica proprie în orașele București, Timișoara, Târgu Jiu, Panciu, Cluj-Napoca și Constanța. Toți operatorii sunt autorizați, certificați pentru a presta serviciile d.d.d.
Prima companie d.d.d. din România certificată CEPA®.
În septembrie 2018, Compania DDD® a devenit prima firmă de pest management din România acreditată CEPA® (Confederaţia Asociaţiilor Europene pentru Managementul Dăunătorilor)