DE CE TE ASCUNZI DUPA CIRES , TRAFICANT DE COPII KLAUS WERNER JOHANNIS: DE CE NU INTERVII PENTRU COPII ROMANULUI FLORIN BARBU CARE FACE GREVA FOAMEI IN FATA AMBASADEI ANGLIEI LA BUCURESTI:”LASATI COPII SA VINA ACASA!”

În urmă cu trei ani, copiii unui cuplu românesc care trăia în nordul Londrei au fost puși în custodie de către serviciile sociale britanice și adoptați de un cuplu de englezi de același sex. Pe Florin Barbu l-am găsit în parcul de lângă Ambasada Angliei din București, unde se afla în plină grevă a foamei de peste zece zile. El face tot posibilul ca autoritățile să îi audă strigătele de disperare.

Povestea celor doi părinți a început în ianuarie 2007, când Florin Barbu s-a mutat din România în Marea Britanie, pentru a-și găsi de muncă. A lucrat ca muncitor în construcții, iar mai apoi a fost instruit să devină gardian și ulterior taximetrist. Cei doi s-au cunoscut online, pe când soția sa avea 25 de ani și lucra ca bonă. La câteva luni după ce s-au întâlnit, Claudia Racolța a rămas însărcinată. Primul lor copil, o fată pe nume Diana, s-a născut în februarie 2008, urmând ca doi ani mai târziu să a...