De ce unor oameni le crește apetitul în condiții de stres, iar altora le scade

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Eleonora Lisnic în versuri

 

Credit foto: artrosport.ro

Eleonora Lisnic

Mulți oameni povestesc pe rețelele de socializare că în situații de stres, inclusiv în perioada autoizolării la domiciliu din cauza pandemiei de COVID-19, le-a crescut pofta de mâncare. Psihologii explică acest fapt prin creșterea presiunii psihologice, a grijilor pentru sănătate și ziua de mâine.

Dar nu toți oamenii reacționează la fel în condiții de stres. Unora, dimpotrivă, pofta de mâncare le scade în situații ce le provoacă tristețe sau îngrijorare.

Apetitul trebuie controlat, dar dorința de a mânca mai mult la supărare indică faptul că omul are instincte sănătoase - de autoapărare și supraviețuire, potrivit Annei Kirianova, filosof și psiholog din Federa...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Articole Promovate