DISCURSUL CRUCIAL AL PRESEDINTELUI USA DONALD TRUMP LA SUMMITUL DE LA VARSOVIA PE POLITICI ECONOMICE ADANCESTE PRAPASTIA INTRE USA,ESTUL EUROPEAN DE VESTUL EUROPEAN CONDUS DE GERMANIA LUI MERKEL!

După încheierea acordului nuclear cu marile puteri și după ridicarea sancțiunilor economice de circa un deceniu, economia iraniană a avut cea mai mare rată de creștere din Orientul Mijlociu și a devenit ținta predilectă pentru investițiile vestice. Nu însă și pentru cele americane, mai cu seamă după instalarea administrației Trump, care urmărește chiar o anulare a acordului nuclear și crearea unei axe sunnite nord-sud în Orientul Mijlociu, pentru contracararea Iranului, sprijinit în acest moment de Federația Rusă.

Mercantilele Germania și Franța au profitat de această reticență americană și au început să se instaleze economic în Iran. Franța a fost prima: Peugeot Citroen a semnat un acord cu compania iraniana SAIPA în 2016, iar la finalul aceluiași an Renault anunța că va fi acționarul majoritar al unei companii mixte, înființată cu un fond iranian de investiții. A urmat lovit...

Articole recente