Articol de Rareș Sâmpăleanu, tăticul lui Transformo
Ideea a apărut pe când avea Luca patru ani.
Pesemne că e o lege a firii care face ca dintr-un tată inginer să iasă un puștan cu aceleași înclinații. Sau poate că nu, însă în cazul nostru așa a fost. Pofta lui Luca pentru construit a fost ca un cozonac pufos pus la dospit: a crescut într-una. Iar când a dat de jucăriile LEGO, a explodat de-a dreptul. Am cumpărat de-a lungul timpului numeroase seturi. Nici acum nu știu precis dacă le-am luat pentru el sau pentru mine , cert este ca am petrecut împreună nenumărate ore meșterind, construind, improvizând, dărâmând și luând-o de la capăt.
Treptat, s-au adunat multe construcții. Mai întâi le-am răsfirat pe jos, apoi pe mese, apoi pe fiecare colțișor liber din camera. Problema devenea serioasa, iar când mami a scos câteva piese din sacul aspiratorului, am știut că trebuie să facem ceva.
Nu știu exact cum a venit ideea, însă mi s-a părut interesant să meșteresc o suprafață de joacă ce se poate strânge la perete cu tot cu jucării. După un pic de trudă cu creionul și planșa de desen, apoi cu scândurile și mașina de găurit, a ieșit ceva ce părea că se potrivește cu nevoile noastre.
Am așezat plăcile de bază cu străduțe, pajiști și ape, apoi am mutat peste ele Stația de Poliție, Garajul, Spitalul, Muzeul, Remiza de Pompieri, și toate năzdrăvăniile pe care le-am meșterit noi din imaginație. Iar când am privit tot peisajul din pragul ușii, a venit de la sine și numele: “orășelul LEGO”.
Dacă până atunci petreceam mult timp împreună, de-acum am petrecut și mai mult. După ce orășelul a prins contur, am început să jucăm jocuri de rol: fugăream banditii, ne alergam cu mașinile și elicopterele sau asfaltam străzile, căci de-acum aveam unde. În plus, mami nu mai era supărată pe noi când venea momentul să facem ordine, căci orășelul LEGO se putea ridica frumos la perete făcând loc pentru curățenie sau alte activități. Mai găsea ea uneori câte o piesa în aspirator, dar asta e de înțeles într-o casă cu doi ingineri pasionați de LEGO.
Prietenii lui Luca și părintii lor erau atât de încântați văzând orășelul colorat încât am început să mă gândesc că aș putea oferi această experiență minunată și celorlalți. Drumul de la idee până la realizare a fost lung (aș putea scrie un articol întreg doar pe tema asta), însă cu dăruire și perseverență, am reușit. Am creat un prototip nou de orășel, destul de diferit de bunicul său, însă cu aceeași funcționalitate: o suprafață de joacă ce poate găzdui un orășel din plăci de bază LEGO și care se poate strânge la perete pentru a face loc în camera, fără a strica jucăriile. În plus, tăblia este sub formă de masă, făcând joaca mai comodă, chiar și pentru părinti, iar corpul de baza, “burtica” – cum îi spunem noi, poate adăposti o sumedenie de cutii și jucării.
I-am dat numele Transformo și am ieșit împreună afară ca să cunoaștem lumea. Asta a fost o experiență grozavă. Ce spun eu “a fost”? Încă este și va tot fi căci o noua prietenie se leagă de fiecare dată când Transformo întâlnește alt prichindel. La fel s-a întâmplat la cele câteva expoziții și evenimente la care am fost invitați și unde am cunoscut o sumedenie de copii. Am petrecut din nou multe ore frumoase împreună căci aceștia nu se mai dădeau plecați de la masa de joacă. Părinții chiar ne-au sugerat că îl putem angaja cu succes pe Trasformo ca baby-sitter
Toate aceste experiențe ne-au încurajat să îi organizăm o lansare oficială, iar campania de crowdfunding prin care am ales să ne promovăm ne-a adus primii susținători, părinți care s-au regăsit în povestea noastră și au vrut să-i fie părtași. Ne-a ajutat în răspândirea veștii un scurt filmuleț autobiografic care spune povestea lui Transformo mai bine decât o fac cuvintele.
Transformo – din nou copil
Foarte jucăuș și vesel, Transformo și-a făcut recent prieteni noi la magazinul CleverToys unde se simte ca acasă printre sutele de jucării LEGO. Cel mai bine se simte când este împodobit cu plăci de bază în formă de străduțe pe care poposesc clădirile colorate din City însă nici printre personajele Minecraft și Ninjago nu-i displace. Este foarte Friends și cu fetele, știți ce vreau să spun Ce mai, LEGO e lumea lui.
Dacă ți-am stârnit interesul, vino să afli mai multe despre Transformo în camera sa din magazinul online CleverToys.ro. Iar dacă îți place, îl poți invita la tine acasă, tot de acolo
Spor la joacă!
Post-ul Fă cunoștință cu Transformo apare prima dată în CleverToys® | Blog.