Gabriel, alături de alți 110 copii și tineri din comunitățile defavorizate din cartierul Sătmărel și Pirita (Baia Mare) participă din mai 2022 la un program care îi pune față-n față cu profesioniști din diferite domenii. Voluntarii EduMotivation sunt oameni pasionați de meseria lor, care au o poveste de succes bazată pe ambiție și perseverență, menită să îi inspire pe copiii noștri.
Pasiunea lui Gabriel Leleczi de mic a fost să asambleze și să dezasambleze tot ce găsea prin jurul casei sale. "Mă pasionează să stau să meșteresc și să repar. Acasă mi-am reparat singur drujba, a durat câteva zile dar am tot asamblat-o și am tot desfăcut-o până am reușit să-i găsesc problema”, ne spunea Gabriel într-un interviu realizat pentru blogul Asociației Stea în august 2021. Pe atunci, Gabi se pregătea pentru clasa a VIII-a și începea să-și imagineze viitorul. Vizita la un atelier de reparații auto câteva luni mai târziu, în cadrul activităților de descoperire de meserii EduMotivation a fost momentul-cheie pentru Gabriel care a decis ce își dorește să devină. "Pe mine m-a ajutat proiectul ăsta. Am fost la un service unde am vorbit cu niște oameni. Mi-am dat seama că ăsta este visul meu, să devin mecanic auto", povestește adolescentul nostru, acum elev în al doilea an la clasa de mecanică auto de la LiceuTehnologic “UNIO - Traian Vuia”. Orele de practică și le petrece la un atelier în care este instruit de către cei mai buni mecanici auto din Satu Mare. Este mândru să poarte salopeta și bocancii speciali pentru reparațiile auto.Despre Asociația Stea
Asociația Stea este un ONG creat în Satu Mare in 2004, având misiunea de a susține oamenii și comunitățile marginalizate prin educație și antreprenoriat pentru a depăși obstacolele ce stau în calea incluziunii lor sociale. Viziunea Stea este o lume în care cei mai vulnerabili au puterea să iasă din sărăcie, să-și construiască o viață demnă pentru familiile lor și să contribuie la dezvoltarea comunităților din care fac parte. Pentru mai multe informații, accesați www.asociatiasteasm.ro.
Despre Asociația Pirita Children – Copiii din Pirita
Asociația Pirita Children – Copiii din Pirita este o asociație de voluntari care a luat naștere în martie 2020, după 4 ani de implicare voluntară în sprijinul copiilor din cea mai săracă comunitate marginalizată din Baia Mare. Misiunea asociației este de a ajuta copiii din această comunitate să aibă acces la educație.
Despre Programul Active Citizens Fund România
Programul Active Citizens Fund România este finanțat din Granturile SEE 2014 – 2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro . Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eegrants.ro.