Abia anul trecut am aflat despre conceptul acesta de gătit pentru o lună, dar am fost extrem de încântat de el. Practic, totul se rezumă la a dedica o zi pe lună în exclusivitate gătitului în cantități mari, apoi a congela mâncarea, porționat. Pentru următoarele 30 de zile, tot ce trebuie să faci ca să ai gata masa, este să o scoți din congelator și să o încălzești. Foarte simplu, foarte util, foarte interesant!
Încă nu am reușit să pun în practică gătitul pentru o lună, așa, ca la carte, dar imediat ce am aflat despre această tehnică, am testat-o parțial și totul a fost super. De atunci, am rămas cu un lucru în minte: de fiecare dată când gătim, dacă mâncarea respectivă ar putea sta bine în congelator, mereu facem câteva porții în plus. Măcar atât și tot câștigi ceva timp într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat.
În acest articol vă voi spune totul despre gătitul pentru o lună, niște sfaturi și p�...