GAZPROM NU VA FI AFECTAT DE SANCTIUNILE ECONOMICE ALE USA.PROIECTELE EUROPENE ALE CANCELARULUI ANGELA MERKEL CU RUSIA MERG MAI DEPARTE!

Noile sancțiuni adoptate de SUA vor face mai dificilă sarcina Rusiei de a construi două noi conducte pentru exportul gazelor naturale spre Europa, dar este puțin probabil ca aceste proiecte să fie oprite, informează Reuters.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a promulgat miercuri o lege adoptată săptămâna trecută de Congresul SUA, prin care se impun sancțiuni economice Rusiei, pentru presupusul amestec în alegerile prezidențiale americane din 2016.

Majoritatea analiștilor cred că aceste sancțiuni vor permite grupului rus Gazprom să continue cele două mari proiecte de gazoducte pe care le derulează în prezent (Nord Stream 2 și TurkStream), chiar dacă la un preț mai mare și cu anumite întârzieri.

Gazprom i-a avertizat pe investitori încă de luna trecută că „sancțiunile ar putea provoca întârzieri sau afecta finalizarea proiectelor grupului”. Având în vedere această posibilitate, grupul rus a lu