GENERALUL IULIAN N.VLAD DESPRE UN DECENIU DE DECLIN AL SECURITATII STATULUI SI AL ROMANIEI PRIN LIMITAREA ACCENTUATA A DREPTURILOR SI LIBERTATILOR PERSOANEI SI INSTAURAREA DICTATURII PRIN DELEGITIMIZAREA PUTERII!

Limitarea accentuată a drepturilor şi libertăţilor persoanei. Mai puțin suport popular și mai multă delegitimizare a puterii.

„În ultimii circa zece ani, pe măsură ce dictatura se accentua şi făcea să crească tot mai mult nemulţumirile populaţiei, unităţile de securitate cunoşteau din ce în ce mai slab situaţia operativă. Explicaţia de fond a acestui fapt constă în pierderea într-o tot mai mare măsură a sprijinului din partea cetăţenilor. Chiar reţeaua informativă, cu toate măsurile luate de primenire şi întinerire (sau poate tocmai din această cauză), furniza mai puţine informaţii, în timp ce problematica operativă devenea tot mai amplă şi complexă.

Oamenii îşi dăduseră seama că Securitatea Statului, împreună cu alte organisme pe care se baza ori prin care se exercita puterea, era o instituţie la dispoziţia familiei conducătoare (…).

Limitarea accentuată a ...