Gulaş din carne de vită

Ingrediente:  aprox. 600 carne de manzat (gulaş);ceapa roşie ( 2 buc);boia dulce;boia iute;chimen măcinat;sare,piper;30-40 ml ulei;cartofi (9 buc -nu foarte mari)morcovi (2 buc)ardei capia roşu (o buc.)o roşiepastă de legume (din cămara proprie)...sau pastă de tomate;mărar;pătrunjel;2-3 căţei de usturoi;
 Pentru găluşti de făină:
Se face un aluat din : un ou,50 g unt topit ,puţină sare ,făină:
Se pune in folie si la frigider.Intr-un ceaun sau oală se căleşte ceapa tocată,se adaugă carnea (spălată şi scursă ), se amestecă pană se rumeneşte puţin pe ambele parţi,se adaugă o lingură boia dulce , o jumătate lingură boia iute...apoi puţină apă ...se fierbe,amestecand  şi completand (cand este necesar) cu apă... aproximativ 2 ore,se adaugă chimen măcinat,sare,piper măcinat,usturoiul tocat sau pisat,legumele tocate,se completează cu apă ( 3/4 din ceaun sau oală ...sau cat dorim