Se servesc de obicei la cină şi sunt realizate, în general, pe bază de aluaturi cu diferite farse. Au ovaloare nutritivă mare, datorită componentelor şi transformărilor care au loc în timpul tratamentelortermice. Din cauza componentelor pe care le conţin se servesc întotdeauna calde.Gustările calde pe bază de foitaj (pateuri, triangle) conţin ca element de bază :foitaj crud realizat din făină/ grăsime în proporţii egale având în structură straturi alternative de foi şigrăsime ;diverse farse pe bază de brânză, carne, legume.Schema tehnologică de obţinere a gustărilor din foitaj este următoarea :Verificarea calităţii materiilor primeDozarePrelucrare primarăA aluatului A umpluturii74ModelareaCoacereaPrezentarea şi servireaGUSTĂRI CALDE PE BAZĂ DE FOITAJVerificarea calităţii materii prime se face astfel : foitajul crud se prezintă în formă de straturisuprapuse, fără exces de făină la suprafaţă, cu consistenţă specifică, elastică.Umplutur...