Stiati ca hrana pe care o consumam in decurs de o zi trebuie
sa fie echilibrata – 80% alcalina si 20% acida!?
Este un lucru foarte important in mentinerea echilibrului
acido-bazic al organismului, stiut fiind faptul ca un mediu acid
favorizeaza dezvoltarea celulelor canceroase si inmultirea
parazitilor.
Fara a avea pretentia ca am acoperit tot ceea ce se cunoaste,
am facut pentru dumneavoastra o lista a alimentelor acide si a
celor alcaline, pentru a va ajuta sa va orientati mai usor atunci
cand faceti meniul zilnic.
Ultima parte a ‘diverselor alcaline’ este cea mai importanta
de respectat, iar ultima parte a ‘diverselor acide’ este cea mai
importanta de evitat!
Alimente alcaline – Hrana alcalina
Fructe alcaline : mere, caise, avocado, banane, pepene
galben, roscova ( doar pastaia), cirese, lamaie coapta (mai ales
coaja), stafide negre (coacaze), curmale, smochine, grapefruit,
lime, mango, masline coapte, netratate, portocale, papaya, fructul
pasiunii, piersici, pere, curmale japoneze, ananas proaspat, rodii,
pepene rosu, pepene galben, stafide, tamarinde, mandarine,
nectarine, struguri, merisor, prune, mure, visine, capsuni, nuca de
cocos proaspata.
Vegetale alcaline : germeni, muguri lucerna, anghinare,
asparagus, muguri de bambus, fasole verde, mazare, sfecla, telina,
varza, broccoli, conopida, cicoare, rosii coapte, porumb,
castravete, marar, stevie, loboda, macris, leurda, vanata, andive,
usturoi, nap, nap suedez, nap turcesc, laptuci, salate, ciuperci,
ceapa, praz, escarole, okra, chard, dulse, patrunjel, pastarnac,
piper, cartofi, cartofi dulci, dovleac, dovlecel, ridichi, boabe,
spanac.
Produse lactate alcaline : lapte acidophilus, iaurt
natural, zer, lapte batut, lapte integral, nefiert – capra,
vaca
Oleaginoase alcaline : alune de padure, seminte
dovleac, seminte floarea soarelui, migdale, nuci, susan, castane
coapte, prajite
Cereale alcaline : hrisca, mei, grau incoltit.
Diverse alcaline : agar, înlocuitori de cafea, miere,
kelp,polen, lucerna, ghimbir, ulei de masline, ceai (din plante,
verde chinezesc, din ghimbir, de ginseng, din ciuperca
Kombucha).
Exercitii energetice interne: relaxare, meditatie,
odihna, somn, respiratie profunda, aer curat, muzica relaxanta,
ras, bucurie, emotii pozitive.
Alimente acide – Hrana acida
Fructe acide : fructe conservate, fructe in cutii de
conserve cu zahar, fructe uscate, glazurate, masline sarate,
murate, nuca de cocos praf.
Vegetale acide : fasole uscata, varza de bruxelles,
linte, rubarba, soia, revent
Produse lactate acide : unt, smantana, cascaval, creme,
branza de orice fel, margarina, lapte fiert si/sau tratat.
Oleaginoase acide : toate, in afara celor care sunt
alcaline.
Cereale acide : toate, cu exceptia celor
alcaline.
Produse animele acide : toate tipurile de carne si oua,
gatite in orice fel, gelatina, peste, scoici, fructe de mare
Diverse acide: bauturi alcoolice, cacao, cafea, ceaiuri
indiene, condimente (toate), medicamente, albus de ou, arome,
maioneza, tutun, tapioca, otet de vin, ciocolata, dulciuri, gemuri,
jeleuri, marmelada, dulceturi, muraturi, grasimi, bauturi
carbogazoase, alimente prajite, conservate, fierte (mancare
gatita), zahar si indulcitori artificiali.
Factori de marire a aciditatii : deshidratare,
suprasolicitare, lipsa de exercitiu fizic, zgomot, lipsa de somn,
poluare, ganduri si emotii negative.
Sursa : secretele.com