IMPORTANT! Ce să faci pentru a obţine PENSIE INTERNAŢIONALĂ, dacă ai muncit şi în străinătate

Toţi cei care au lucrat în România, dar şi în ţările Uniunii Europene, trebuie să cunoască legislaţia statului unde vor cere dreptul de pensie. Astfel, se poate spune că orice individ va avea dreptul să încaseze pensie pentru anii munciţi, indiferent de ţara unde şi-a desfăşurat serviciul.

A lucra cu acte în regulă în alte state europene (și nu numai), plătind contribuțiile sociale ș.a.m.d. înseamnă ca acele perioade să fie luate în calcul la stabilirea pensiei. Practic, stagiile de cotizare din celelalte țări sunt avute în vedere la stabilirea pensiei de către autoritățile române, dar și de cele străine, în conformitate cu legislațiile proprii, dacă se cere pensia în afara țării noastre. Așadar, putem vorbi de obținerea unei pensii internaționale, dar fără să scăpăm din vedere că fiecare stat are propriile reguli în materie, scriu ce de la 

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate