Incident fără precedent : La ordinul preşedintelui Belarusului, un avion Ryanair care zbura de la Atena la Vilnius a fost forţat să aterizeze la Minsk pentru că un ziarist aflat pe lista neagră a preşedintelui să fie dat jos şi arestat. În avion a avut loc o luptă între echipaj şi agenţi KGB. În avion se aflau şi cinci români

Un jurnalist din Belarus a fost arestat după ce regimul Lukaşenko a forţat un avion al companiei RyanAir să aterizeze forţat în capitala ţării, Minsk, scrie CNN.

Potrivit Aleph News, avionul RyanAir efectua o cursă Vilnius – Atena. Cu puţin înainte de a ieşi din spaţiul aerian al Belarusului, cineva de la bord a lansat o falsă alarmă cu bombă.

Un avion de luptă Mig29 a fost lansat din Minsk, iar avionul de pasageri a fost forţat să aterizeze.

171 de oameni se află la bord.La bordul avionului deturnat se află şi 5 români. Capturarea unui avion civil privat este o premieră în istorie.

Jurnalistul Roman Protasevich, care se afla în avion, a fost reţinut imediat şi riscă acum pedeapsa cu moartea.

Protasevich este un jurnalist şi activist din Belarus, critic al regimului Lukashenko. Anul trecut, a scris foarte mult despre brutalitatea poliţiei din timpul protestelor anti-guvernamentale. Din acest ...