Indemnizaţia de doctorat, doar pentru cei care activează în domeniul pentru care deţin titlul

  • Postat în Fapt divers
  • la 09-05-2023 08:44
  • 133 vizualizări
Indemnizaţia de doctorat, doar pentru cei care activează în domeniul pentru care deţin titlul
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Octavpelin'sWeblog

Indemnizaţia de doctorat, doar pentru cei care activează în domeniul pentru care deţin titlul

Angajaţii care deţin titlul ştiinţific de doctor vor primi indemnizaţie doar dacă îşi desfăşoară activitatea în domeniul pentru care deţin titlul şi dacă au prevăzute în fişa postului atribuţii care să permită verificarea lunară a modului în care activitatea este valorificată în mod suplimentar, se arată în proiectul de Ordonanță, zis și ”ordonanța austerității, publicată luni seara de către Ministerul Finanțelor.

”Personalul care deţine titlul ştiinţific de doctor beneficiază de o indemnizaţie pentru titlul ştiinţific de doctor în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care se acordă lunar numai dacă îşi desfăşoară activitatea în domeniul pentru care deţine titlul și dacă are prevăzute în fișa postului un set de atribuții obiective și cuantificabile care să permită verificarea lunară a modului în care activitatea acestuia este valorificată în mod suplimentar. Conducătorii autorităților și instituțiilor publice, indiferent de modul de finanțare și subordonare, au obligația de a dispune modificarea fișelor de post în urma unei analize temeinice a atribuțiilor din fișa postului care să fie corelate cu domeniul în care există titlul de doctorat, astfel încât, potrivit legii, să rezulte îndeplinirea condiției desfășurării activității în domeniul pentru care persoana deține titlul.

În prezent, potrivit prevederilor art. 14 alin. (1) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, personalul din sectorul bugetar beneficiază de o indemnizaţie lunară pentru titlul ştiinţific de doctor în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, dacă îndeplinește cumulativ următoarele condiţii:

a) deține titlul ştiinţific de doctor şi
b) își desfăşoare activitatea în domeniul în care a obţinut respectivul titlu.

Indemnizaţia în discuție face parte din categoria drepturilor salariale suplimentare, iar raţiunea acordării acestei indemnizaţii este încurajarea personalului plătit din fonduri publice de a participa activ în viaţa ştiinţifică, de a-şi perfecţiona cunoştinţele într-un domeniu dat şi de a-și îmbunătăţi performanţele profesionale la locul de muncă (Decizia CC nr.695/2019).

Cotidianul RO

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente