Inghetata de fructe de padure

Inghetata de fructe de padure, super aromata si gustoasa ideala cand vrei sa faci o impresie buna musafirilor, sau vrei sa te racoresti in zilele toride ale verii.
Ingrediente inghetata de fructe de padure: 500 ml smantana 1 kg fructe de padure (zmeura, mure, coacaze) 300 g zahar tos 50 g zahar pudra o esenta de vanilie Mod preparare inghetata de fucte de padure: Se spala fructele de padure, se alege 100 g din cantitate si se pune intr-un bol. Se presara zahar tos si imediat se baga la congelator. Restul fructelor de padure se paseaza cu blenderul si apoi se trec prin sita pentru a elimina semintele. Se adauga restul de zahar in piureul de fructe de padure si esenta de vanilie. Separat se bate smantana pana cand devine frisca si spre final se adauga 50 g de zahar pudra. Se incorporeaza cele doua compozitii si se pun in recipiente de plastic. Se dau la congelator pentru 4 ore. Se serveste combinata cu fructele congelate.