INS:DIRECTORUL ILIE DUMITRESCU ,PRESEDINTELE INSTITUTULUI NATIONAL DE STATISTICA,PREZENT LA CONFERINTA „ROMANIA AND OECD,PRESENT AND FUTURE PROJECTIONS” A ESTIMAT SCADEREA POPULATIEI ROMANIEI IN ULTIMII 10 ANI LA PESTE 2 MILIOANE DE ROMANI!

Institutul Naţional de Statistică estimează că populaţia României a scăzut cu două milioane în ultimii zece ani ca urmare a emigraţiei, susține Ilie Dumitrescu, director cabinet preşedinte, Institutul Naţional de Statistică, prezent la conferinţa „Romania and OECD, present and future projections”.

„În domeniul populaţie fiecare are cifra lui. Se vorbeşte în momentul de faţă că România are o emigraţie şi prin urmare o reducere a populaţiei de 3 – 3,5 – 4 – 5 milioane, pe când Institutul Naţional de Statistică pe baza recensământului şi a calculelor pe care le face are doar două milioane. Populaţia României o măsurăm prin doi indicatori şi anume: populaţia rezidentă pentru comparaţiile internaţionale şi populaţia după domiciliu sau după domiciliu permanent, ceea ce înseamnă populaţia in extenso. Noi credem că este un ecart de circa două milioane în prezent. Prin urmare 22 de milioane după dimicilul permanent, fa...