INTR-O CASA A PENALULUI NAZIST KLAUS WERNER JOHANNIS,APROPE 20 DE IT-ISTI A LUI SOROS AU MODIFICAT STATELE DE PLATA PENTRU PROTESTATARI!

Aproape 20 de IT-iști de la firme importante de profil din Sibiu s-au reunit, joi seara, într-un ”hackathon” al cărui scop este acela ca știrile false – precum cea cu titlul de mai sus – să nu se mai distribuie prin intermediul Facebook-ului.

Împărțiți în două camere conectate la un antreu în care IT-iștii ies să mai ronțăie de-ale gurii, să desfacă ceva de băut și să aprofundeze discuțiile, voluntarii sibieni au lucrat până târziu în noaptea dinspre vineri spre sâmbătă. De cele mai multe ori, discuțiile care se poartă între ei nu au niciun înțeles pentru o ureche afonă la limbajul programatorilor. Se vorbește despre ”import de RSS”, ”formuri care preiau separat”, ”scripturi care rulează la minut”. În final, scopul acestor discuții este crearea unei unelte care, cu ajutorul unei largi comunități de voluntari, să ducă la dispariția rapidă de pe Facebook a știrilor false.