Sări la conținut
Personal 62

Jeremy Clarkson recunoaște că s-a „înșelat” în privința unei noi afaceri

Jeremy Clarkson a recunoscut că s-a „înșelat” în privința noului său pub, după ce a fost avertizat despre cât de dificil este să câștigi bani în industria ospitalității în acest moment.

Primul Top Gear şi Marele Tur gazda a deschis The Farmer's Dog în august, plătind mai puțin de un milion de lire sterline pentru proprietatea cunoscută anterior ca The Windmill, în Asthall, lângă Burford, în Oxfordshire.

Recepția populară pentru pub face ecoul succesului magazinului agricol Diddly Squat al lui Clarkson, care atrage turiști din toată țara datorită proeminenței sale în seria sa Amazon. Ferma lui Clarkson.

Totuși, într-un articol pentru The Timesbărbatul de 64 de ani a împărtășit câteva dintre experiențele sincere pe care le-a avut la doar câteva luni de la deschiderea locației.

Clarkson susține că, în ciuda faptului că a fost avertizat cu privire la numărul mare de închideri de pub-uri din Marea Britanie, cât de greu ar fi să câștigi bani având doar un meniu de mâncare britanic și găsirea de personal după Brexit, el a crezut că „totul ar fi bine”.

„M-am înșelat”, spune el înainte de a descrie în detaliu un accident pe care unul dintre clienții săi l-a avut în toalete.

„Niciun număr de vizite la festival nu te-ar pregăti pentru oroarea a ceea ce a fost produs la Farmer’s Dog”, scrie Clarkson. „Era peste tot și în cantități atât de mari încât niciun echipament obișnuit de instalații sanitare sau de curățare nu ar zgâria măcar suprafața.”

Apoi recunoaște că a trebuit să angajeze „ingineri de materii periculoase pregătiți chimic” pentru a rezolva problema.

Clarkson spune că „este enervant să vezi cât de mult efort este necesar pentru a câștiga atât de puțini bani la fermă”, adăugând: „Este mai rău la pub. Clienții vin. Nu este nicio problemă acolo. Dar transformarea vizitelor lor într-un profit este aproape imposibil.”

Pe deasupra, Clarkson extinde și problemele pe care le-a avut cu bradul de Crăciun al pub-ului, berea, curcanii pentru sezonul festiv și chiar și semnul cu neon „Farmers’ Clubhouse” pe care îl are afară.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că „totul este un dezastru total”, el termină pe o notă pozitivă, susținând că bucătarul de top Marco Pierre White „a fost surprins de cât de bună este mâncarea”.

Încheie spunând: „Și este cald și e foc și personalul este prietenos, tânăr și fericit. Este un pub potrivit, tradițional. Prin care vreau să spun că o vei iubi, iar eu voi pierde o avere și voi dezvolta o boală de piele din stresul de a o alerga”

Oamenii au stat la coadă în fața câinelui fermierului în ziua în care a redeschis (PA Wire)

Când a deschis prima dată pub-ul, Clarkson a spus că a fost cel mai bun lucru după ce nu a putut deschide un restaurant la ferma lui.

„Am vrut să avem acel restaurant la fermă anul trecut și nu am putut, iar pub-urile, toate sunt de vânzare”, a spus el.

„Așadar, ne-am gândit că în loc să construim un restaurant să cumpărăm un pub.”

Jeremy Clarkson în afara pub-ului său (PA)

Clarkson s-a confruntat de-a lungul anilor cu reacții din partea localnicilor din West Oxfordshire când a încercat să-și extindă proiectul fermei Diddly Squat.

Unii locuitori au fost îngrijorați de faptul că existența pub-ului ar cauza probleme de trafic local, deoarece este situat lângă aglomerata A40. Dar Consiliul Județean Oxfordshire a spus că a lucrat îndeaproape cu Clarkson și echipa sa pentru a reduce probabilitatea problemelor de trafic înainte de deschidere.