KLAUS WERNER JOHANNIS EXPONENTUL CURENTULUI NEONAZISI SI A NAZISMULUI IN ROMANIA II VA DISTRUDGE PRECUM MENTORUL SAU ADOLF HITLER PE LIBERALI,SOCIAL DEMOCRATI INSTAURAND IN ROMANIA CIUMA BRUNA!

  • Postat în Fapt divers
  • la 07-11-2017 09:45
  • 618 vizualizări
KLAUS WERNER JOHANNIS EXPONENTUL CURENTULUI NEONAZISI SI A NAZISMULUI IN ROMANIA II VA DISTRUDGE PRECUM MENTORUL SAU ADOLF HITLER PE LIBERALI,SOCIAL DEMOCRATI INSTAURAND IN ROMANIA CIUMA BRUNA!
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Octavpelin'sWeblog

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că îngrijorările primarilor privind scăderea veniturilor la buget, în urma modificărilor fiscale, sunt îndreptățite, adăugând că este păcat ca ele să plătească pentru țopăielile fiscal-bugetare ale guvernării PSD-ALDE.

Întrebat dacă sunt îndreptățite îngrijorările primarilor, potrivit cărora modificările la Codul Fiscal le vor scădea veniturile la buget, șeful statului a răspuns: „Evident că sunt îndreptățite”.

„În măsura în care impozitul pe venit scade de la 16% la 10% și în condițiile în care cam jumătate, 47% din aceste sume merge înapoi la administrațiile publice locale, este clar că vor scădea veniturile acestor administrații și vor scădea semnificativ. Sunt bani care aproape peste tot sunt folosiți, de regulă, pentru investiții importante și foarte păcat să plătească comunitățile aceste țopăieli fiscal-bugetare”, a adăugat Iohannis.

De altfel, președintele s-a referit la aceste modificări și în discursul pe care l-a ținut Gala Asociației Municipiilor din România. ”Zilele acestea trăim iarăși unul dintre acele momente când se încearcă schimbarea întregii baze a Codului Fiscal fără ca aceste lucruri să fie, în detaliu discutate, de exemplu, cu dumneavoastră. Sper să reușiți să convingeți guvernanții că lucrurile pot fi rezolvate și mai bine”, le-a spus Iohannis primarilor prezenți la gală.

Referitor la implementarea măsurilor fiscale preconizate de către Guvern începând cu 1 ianuarie Iohannis a spus că este ”total inoportună”.

Președintele a mai susținut că este nevoie de evaluări și simulări ale impactului, motiv pentru care este nevoie de ”o amânare semnificativă”.

Președintele Iohannis a afirmat că evenimentele din ultimele zile i-au confirmat evaluarea inițială față de proiectul Guvernului de modificare a Codului Fiscal

”Mi-am arătat întregul scepticism față de anunțatele modificări în legislația fiscală Am numit comportamentul PSD o țopăială fiscal-bugetară și tot ce am auzit și astăzi îmi confirmă că evaluarea mea a fost exactă. Aș fi preferat un guvern hotărât care să facă evaluări serioase, cu simulări făcute de specialiști. Nu am văzut așa ceva, ci tot întâlniri între aceiași politicieni care au ieșit cu aceleași opinii”, a declarat Iohannis.

Întrebat dacă a mai stat de vorbă cu Mihai Tudose pe această temă, Iohannis a răspuns negativ. ”N-am mai discutat cu premierul, dar am văzut că, în afară de inițiator, toată lumea este împotriva modificărilor. Ar trebuie să dea de gândit oricui vrea să facă asemenea modificări”, a comentat șeful statului adăugând că este nevoie de ”o amânare semnificativă” a aplicării acestor măsuri.

”Este total, dar total inoportun să se țintească ca dată de implementare 1 ianuarie 2018”, a conchis Iohannis.

Despre protestele de duminică

Românii au făcut bine că și-au spus părerea, protestând duminică seară împotriva modificărilor PSD-ALDE la legile Justiției, adăugând că abordarea coaliției este una „total contraproductivă”, a spus Iohannis.

Întrebat cum comentează și ce efecte au protestele de duminică seară, Iohannis a răspuns:

„Este lesne de înțeles de ce protestează românii, fiindcă abordarea pe aceste modificări în legislația pe Justiție sunt, în primul rând, lipsite de transparență”.

Președintele a spus că PSD și ALDE nu ar trebui să persiste în a ignora părerile contrare, aceasta fiind o atitudine contraproductivă.

„Sunt și aici, culmea, schimbări care se doresc a fi făcute împotriva sistemului și cred că această abordare pe care o are PSD-ALDE în ultima vreme, de a merge totdeauna împotriva tutror, este o abordare total contraproductivă, iar românii bine au făcut că și-au spus părerea”.

Invitat să comenteze faptul că aplicarea Legii salarizării depinde de adoptarea modificărilor la Codul Fiscal, președintele Iohannis a spus că Legea salarizării nu a fost suficient de bine gândită, astfel că a fost nevoie de ”cârpeli” la Codul Fiscal.

„Avem o lege a salarizării care nici ea nu a fost gândită foarte profund. Iată, pentru a o putea aplica, este nevoie de astfel de cârpeli care în loc să repare, strică mai mult”, a spus președintele.

La remarca unui jurnalist, care a spus că Iohannis a promulgat această lege, șeful statului a răspuns: „Bineînțeles că eu promulg legile, dar asta nu înseamnă că mi le însușesc, ci aceste legi sunt promovate de Parlament”.

„Sigur, ar fi ceva foarte interesant dacă aș putea să opresc legi prost făcute”, a mai spus șeful statului.

Despre reforma administrativă

Iohannis a declarat, luni, la Gala Asociației Municipiilor din România, că reforma administrativ-teritorială nu mai poate fi amânată deoarece este singura soluție de reducere a decalajelor economice dintre regiuni.

”Acum, după zece ani de apartenență la Uniunea Europeană, cred că suntem cu toții conștienți că nu mai poate fi amânată o reformă administrativ-teritorială.

Fără îndoială, aceasta este singura soluție pentru diminuarea decalajelor de dezvoltare între regiuni și singura prin care se poate asigura armonizarea economică și socială între acestea”, a spus Klaus Iohannis adăugând că aceste decalaje au apărut din cauza lipsei de viziune pe termen lung în ceea ce privește politicile publice.

În plus, președintele a pledat pentru o descentralizare reală a competențelor de la nivel central către autoritățile locale.

”Dintre urgențe, descentralizarea este, după părerea mea, de departe una dintre prioritățile momentului. Acest proces, a devenit de-a lungul timpului, un subiect îndelung dezbătut și menționat, însă el nu a fost pus în practică din cauza, probabil, a superficialității cu care a fost tratat”, a spus șeful statului.

Klaus Iohannis a mai apreciat că proiectele pe termen lung din administrație trebuie să devină imune la schimbările de putere.

”Vă spun, cât de poate de direct, că administrația publică are nevoie de o schimbare consistentă de paradigmă, bazată pe o viziune pe termen lung, care să nu mai sufere întreruperi determinate de, recunoaștem, cam frecventa schimbare a guvernanților”, a mai spus Iohannis.


Din categoria:Politica

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente