METODE DE EVALUARE SENZORIALĂ A ALIMENTELOR

Dotarea tehnică pentru realizarea degustărilor de produse alimentare esteformată din: Camera de pregătire a probelor dotată cu aparate de fiert, de înăbuşit, decoacere, de frigere, de prăjire, de măcinare, de agitare, de malaxare, masă depreparare, dulapuri de păstrare, frigidere, aparate de măsurat volume, mase,temperatură, vîscozităţi, umiditate, aciditate, pH etc. Camera de degustare care trebuie să fie separată de camera de pregătire, însăsă poată comunica cu aceasta. Camera de degustare trebuie să fie izolată fonicşi termic, să aibă aer condiţionat sau să fie aerată prin aspiraţie lentă, prevăzutăcu umidificator şi dezodorizator. Camera de prezentare poate să fie fără ferestre,cu iluminat general şi iluminat direct. Zugrăveala trebuie să fie mată în nuanţedulci. Încăperea de degustare trebuie să fie prevăzută cu cabine(15 – 20) culăţimea de 80 cm şi adîncimea de 60 cm. Scaunul prevăzut pentru degustătortrebuie să fi...