Mobilier pictat cu propriile mâini, la Muzeul Țării Crișurilor. Atelier dedicat pasionaților de artă decorativă

  • Postat în Mass Media
  • la 04-07-2025 06:11
  • 9 vizualizări
Mobilier pictat cu propriile mâini, la Muzeul Țării Crișurilor. Atelier dedicat pasionaților de artă decorativă
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Oradea Info - Stiri Oradea, informatii, evenimente din Oradea

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal lansează o invitație creativă în cadrul celei de-a III-a ediții a programului estival Tipografia de idei | #hailamuzeu. Cu sprijinul Consiliului Județean Bihor și al Primăriei Municipiului Oradea, instituția organizează atelierul „Pictură pentru decorarea pieselor de mobilier”, o experiență artistică destinată persoanelor cu vârste între 15 și 70 de ani.

Experiență completă, de la pictură la vizită în muzeu

Atelierul va avea loc joi, 18 iulie, în intervalul orar 10:00 – 13:00, și propune o incursiune în universul mobilei pictate policrome. Participanții vor avea ocazia să învețe:

  • cum să creeze elemente picturale decorative inspirate din decorația tradițională a mobilei;

  • să aplice motive florale tridimensionale pe piese de mobilier;

  • să folosească foiță metalică pentru accente rafinate;

  • și să descopere expoziția permanentă de Artă din cadrul Muzeului Țării Crișurilor.

„În cadrul atelierului, fiecare participant va realiza un panou decorativ, parte a unei piese de mobilier, folosind culori acrilice și tehnici specifice. Piesa creată va fi expusă temporar, urmând să revină autorului la final”, au transmis organizatorii.

Participare și înscrieri

Costul atelierului este de 35 lei/persoană, sumă care acoperă toate materialele necesare. Înscrierile se fac telefonic, la numărul 0787.561.836, de luni până vineri, între orele 08:30 – 15:30.

Activitatea va fi coordonată de o echipă multidisciplinară formată din specialiști ai muzeului: Cornel Abrudan (Șef secție Artă), Darius Martin, Augustin Țărău, Ildiko Szilagyi, Băruța Pitic Oana, Andreea Pop, Dalida Moga și Cristian Negru.

„Este o oportunitate unică pentru orădeni și nu numai de a se exprima artistic, de a învăța tehnici decorative rare și de a interacționa direct cu specialiștii muzeului”, au mai adăugat reprezentanții instituției.