Ingrediente:pentru aluat:
1 kg făină
150 gr zahăr
3 ouă
40 gr drojdie
100 gr margarină
1 linguriţă de sare
5 linguri de ulei
400 ml lapte
esenţă de rom
coajă de portocale rasă
pentru sirop:
300 ml apă
300 gr zahăr
pentru ornat:
nuci măcinate
miere de albine
Mod de preparare:
Mucenicii moldovenesti sunt deliciosi si se prepara in mod traditional de sarbatoarea celor 40 de mucenici.
Se pune zahărul la topit, pe aragaz, având grijă să se mestece continuu pentru a nu se arde. Apoi se toarnă apa şi se lasă să fiarbă vreo 10 minute. Se lasă la răcit şi astfel am obţinut siropul pentru însiroparea sfinţişorilor.
Se pune făina amestecată cu sare într-un vas larg. Se face puţin loc în mijlocul ei şi se toarnă drojdia frecată cu puţin zahăr. Se toarnă puţin lapte cald şi se astupă cu făin�...