MUCENICI MOLDOVENESTI - umpluti cu 3 tipuri de nuci (reteta de post)

  • Postat în Blog Shop
  • la 08-03-2017 16:26
  • 432 vizualizări










Este prima oara cand prepar mucenici.
Reteta este preluata  de aici, si adaptata pe gustul meu.

Ingrediente ptr aluat:
faina alba - 700gr.
apa minerala - 300gr.
pulbere de turmeric - 1/2 lingurita
suc de portocale (stors) - 100gr.
ulei de floarea soarelui - 100gr.
zahar - 100gr.
sare - 1/2 lingurita
praf de copt - 1 lingurita
drojdie uscata - 16gr. (sau proaspata 40gr.)
coaja rasa - de la 1 portocala
Aluatul se imparte in 10 bucati egale, din care vor iesi 10 mucenici mari. (ies 2 tavi, dupa cum se vede din poze). Sau se poate imparti in 20, ptr cine ii doreste mititei.

Umplutura:
miez de nuca - 150gr.
migdale - 150gr.
zahar - 100gr.
cacao - 1 lingura
scortisoara - 1 lingurita
nucsoara - 1/2 lingurita
ghimbir macinat - 1/2 lingurita
anason stelat pulbere - 1/4 lingurita

Pentru sirop:
apa - 200gr.
zahar - 100gr.
coaja de portocala  -1/2 
coaja de lamaie - 1/2
1 baton de scortisoara
1 steluta de anason stelat

Pentru decor:
miere de albine
nuca de cocos (rasa)
miez de nuca
migdale rasnite

Fata de reteta originala, i-am vrut mai dulci, mai aromati si galbeni. Culoarea galbena se obtine prin dizolvarea pulberii de turmeric in apa minerala calduta.
Tips! Tempertura apei minerale trebuie sa nu depaseasca 35-36 grade C (masurat cu un termomentru de bucatarie). Este temperatura ideala la care se activeaza drojdia.
Praful de copt - are rolul de a face mucenicii foarte pufosi.
Spor la treaba si la degustat!

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente