Sări la conținut
Personal 81

Nu vă prezentați niciodată cu mâna goală, prezentați-vă cu condimente

Pentru cei care trăiesc, de asemenea, după regula baterii cu coatele, probabil că ați dat o mulțime de vin gazdelor de-a lungul anilor. Vinul este grozav! Este frumos să aduci ceva de care oamenii se vor bucura! Dar știi ce e mai bine?

CONDIMENTE.

Cred că condimentele funcționează pentru orice ocazie. Aveți o zi proastă? Iată niște harissa strălucitoare pentru un mic răsfăț. Ai o promovare? Meriți muștar fantezist! Te simți nelegat de starea lumii? Bine, usturoiul confit nu poate rezolva asta, dar tot trebuie să mănânci.

Îmi place să aleg marginal ezoteric – acesta nu este un moment pentru Heinz, nicio lipsă de respect – borcane de încântare. Regula mea de bază: cumpără ceva special, dar nu atât de nișă încât prietenul tău să nu-l folosească. Și dă-le ceva de care fie a) sunt deja obsedați (te văd, chili crispheads) sau b) probabil că nu au, dar care se potrivește vieții lor (de exemplu, „asta m-a făcut să mă gândesc la tine pentru că știu că îți plac filmele și poți stropi asta pe floricele”).

Dăruirea de condimente nu înseamnă a încerca să depășești pe cineva gastronomic. Mai degrabă, este vorba de a surprinde bucuria de a trăi a gazdei dvs. sub formă de borcan. Iată preferatele mele de oferit – niciunul nu depășește 20 USD:

* Soom tahini de ciocolată neagră cu sare de mare: grozav cu lingura imediat scoasă din borcan, și mai bine uns pe pâine prăjită („Acesta este cel mai bun lucru pe care l-am gustat vreodată” – mesaj text real de la o persoană cadou).

* Fly by Jing zhong sos: un salvator multidimensional pentru bolurile cu tăiței blânde.

* Dulceata de ceapa caramelizata Divina: o pastrez in frigider atat pentru gustarile cu branza cat si pentru resturile ciudate de melange de pranz. Ori de câte ori iese în vânzare la Whole Foods, ne aprovizionăm în mod agresiv.

* Salsa Espinaler: delicioasă cu pește la conserva și chipsuri de cartofi. Prefă-te că ești în Barcelona.

* Brooklyn Delhi roșii achaar: Îmi place acest amestec picant-savuros pe fasole verde; de asemenea, orezul.

* Câteva condimente care fac, de asemenea, cadouri grozave pentru gazdă: za'atar pentru stropire de tot de la Z&Z, scorțișoară regală de la Burlap & Barrel și cardamomul verde de la Spicewalla.

Care este condimentul tău preferat? Ce îți place să aduci ca cadouri de gazdă?


Carey Polis este consultant editorial și strateg de conținut care locuiește în Washington, DC, împreună cu soțul și cei doi fii. Are și un buletin informativ: Brânză, Carte, Restaurant, Lucru. Pentru Cup of Jo, Carey a scris despre ritualul ei de culcare post-copii, despre cea mai bună brânză de servit la petreceri și despre cum să găzduiești un brunch pentru copii.

PS Cum să fii o gazdă bună la petrecere și cadoul de gazdă preferat al Joannei.

(Foto de Juan Moyano/Stocksy.)

35 COMENTARII