Un mesaj vechi în care se făcea apel pentru donare de sânge necesar unei fetiţe de 11 ani, a făcut minuni pentru pacienţii care au nevoie urgentă de sânge.
Mesajul umanitar despre o fetiţă de 11 ani grav bolnavă internată la spitalul Fundeni a devenit viral pe internet şi a mobilizat sute de donatori. Când donatorii au ajuns la spital au aflat că era un caz vechi din 2009, iar unii s-au simţit păcăliţi. Important este că aţi donat sânge, le-au spus medicii, care i-au felicitat. Chiar dacă fetiţă este acum sănătoasă, sunt alţi copii care au nevoie de ajutor în fiecare zi.
Apelul umanitar a început să circule pe internet şi pe aplicaţiile de comunicare încă de joi dimineaţă. În doar câteva ore mesajul a fost distribuit de zeci de mii de oameni.
„Dă şi tu sfoară în ţara după grupa AB pozitiv. Dacă cineva e dispus să doneze sânge…pentru o fetiţă cu aplazie medulară … Este la Spitalul Fundeni din Bucureşti, are 11 ani, se numeşte Tudor Alexandra Mihaela şi până la operaţie face transfuzii zilnice. Altfel moare. Măcar dă mai departe!!! Nu-i greu!!! (un simplu forward ajută o viaţă de îngeraş)”
Mai mule persoane au mers fie la spitalul Fundeni , fie la centrul de transfuzii sanguine din Bucureşti, că să doneze pentru fetiţă. Acolo medicii le-au spus că anunţul e unul vechi din 2009. Cu toate ca au aflat ca acest caz e unul de domeniul trecutului, oamenii nu au dat înapoi, cu gândul că pot salva viaţa altor copii.
O femeie din Bucureşti a văzut mesajul pe o pagină de internet şi a vrut să facă o fapta bună. Nu a citit data la care fusese postat mesajul. L-a transmis prietenilor şi aceştia, la rândul lor, l-au împărţit cunoscuţilor. Acesta nu a fost un mesaj cu scop ascuns, însă specialiştii în securitate va cer să fiţi atenţi dacă vi se cere să distribuiţi un mesaj care are o adresa de net, în final.
“Trebuie să căutăm în primul rând numele victimei sau a persoanei care caută ajutor, pe internet. există un istoric. ori atunci când scamurile pornesc peste noapte, nu au nici participare legitimă, nici un website asociat ”, a precizat Bogdan Botezatu, specialist în cyber security.
Potrivit specialiştilor, mesajele suspecte sunt cele în care vi se cere să donaţi bani. În acest caz, este bine să verificaţi sursa, să sunaţi chiar la spital sau într-un loc în care puteţi verifică mesajul. Sursa articol: Portalul de informaţii stirileprotv.ro
Post-ul Păcăliți să doneze sânge printr-o postare pe Facebook. Mesajul vechi de acum 8 ani a mobilizat sute de donatori. apare prima dată în Ştiri de Actualitate!.