Este o paine foarte gustoasa, pufoasa si cu o coaja crocantaIngrediente (ptr. 2 painici):
faina Manitoba - 500gr.
drojdie proaspata - 1 cub de 25gr/ sau
drojdie uscata - 10gr.
ulei de masline - 3 linguri
zahar - 1/2 lingurita
sare marina fina - 1 lingurita cu varf
apa calduta (circa 30-35C) - 280gr.
Procedeu: este simplu! si nu necesita plamadeala.1. in apa calduta (30-35C), se dizolva zaharul apoi drojdia.2. faina se cerne, apoi se incorporeaza solutia de drojdie. Urmeaza uleiul si la urma sarea.Tips! sarea trebuie sa fie fina (ca sa se dizolve rapid), si se adauga ultima din lista de ingrediente (ca sa nu vina in contact cu drojdia, ptr ca ,,o inhiba'').Prima dospire = 30min. (pana-si dubleaza volumul). Apoi, se imparte aluatul in 2 (ptr 2 painici).Se modeleaza painicile, se pun in tava si urmeaza a 2-a dospire = 1ora, poate si ceva