PENTRU „ACEA FATA DIN EST”AJUNSA CANCELAR AL GERMANIEI ,ANGELA MERKEL SANCTIUNILE SUNT BUNE DOAR DACA LE IMPUNE UE:SANCTIUNILE USA IMPOTRIVA RUSIEI NU TREBUIE SA AIBA LEGATURA CU INTERESELE ECONOMICE!

 

Angela Merkel își ascute criticile la adresa planurilor Washington-ului privind înăsprirea sancțiunilor pentru Rusia, semn că prăpastia dintre Germania și America se adâncește pe zi ce trece.

Cancelarul german consideră că este o acțiune greșită din partea Statelor Unite dacă există o legătură între sancțiunile stabilite împotriva Rusiei și eforturile de a promova interesele economice americane, potrivoit Financial Times.

Merkel este la fel de îngrijorată în privința acestei situații precum ministrul german de Externe și consideră că decizia Senatului american este „cel puțin bizară, într-o exprimare atentă”.

„Impactul asupra afacerilor europene este tulburător și nu ar trebui să se întâmple. Amenințarea unor companii europene, precum cele care finanțează proiecte pentru distribuția de gaze naturale – ca Nord Stream II, prin aplicarea unor sancțiuni aduce o senzație complet nouă și negativă pri...