Un călător ce poposise in Franța i-ar fi scris unui
prieten: „Aici se trăiește foarte rău. Vinul este vechi, iar branza
are in ea mucegai”.
Se pare ca istoria acestei branze fermentate se pierde
in negura vremii. La doi ani după Revoluția Franceză, o oarecare
Marie Harel a ajutat un calugar întemnițat de republicani să scape
din pușcărie. Drept recompensă, acesta i-a divulgat secretul de
fabricație al brânzei.
Fiica doamnei Harel, împreuna cu soțul ei, au început sa
producă branza, au avut succes, au transmis rețeta urmașilor, iar
calitatea a remarcat-o Napoleon III, care trecea prin localitatea
Camembert.
Împăratul i-a cumpărat toată branza, a dus-o la
Tuileries si a facut-o celebră. Descendenții doamnei Harel n-au
divulgat insa secretul niciodata, iar astazi el face obiectul unui
patent bine pazit...
Nu stiu dacă Cambertul de la Delaco apropie cumva de cel
original...
Aluatul era deja la crescut...sunt diverse rețete pentru
aluat,aici am folosit :
- 125 ml apă călduță;
- 25 ml ulei de măsline;
- 1/2 linguriță miere;
- 1/2 linguriță sare;
- 12 g drojdie proaspătă;
- 250 g făină.
Între două foi de copt am întins brânza cu tot cu
mucegai,încercând să obțin un cerc ce ar trebui încadrat cât mai
bine pe aluat .
(de pe brănză),se așează brânza peste aluat:
Se îndepărtează și a doua folie,se pun ingredientele:
- ceapă roșie;
- măsline verzi;
- felii de roșie;
- parmezan;
- oregano;
Și cu ea la cuptorul preîncălzit la 200°C
pentru 15-20 min
sursa : Angela