Pregătire pentru prima investiție în imobiliare

  • Postat în Edu
  • la 24-02-2020 12:37
  • 329 vizualizări
Pregătire pentru prima investiție în imobiliare
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe stepanadrian.ro

Mereu am privit cu scepticism investițiile în imobiliare pentru că am avut impresia că sunt prea multe lucruri care pot merge prost. Asta e 100% adevărat, nu s-a schimbat, dar contează foarte mult să ai o bază pe care să construiești, ca să eviți să faci greșeli care te pot costa pe termen lung mulți bani.

Recunosc că cea mai mare obiecție pe care am avut-o, legat de investițiile în imobiliare, a fost faptul că blochez niște bani la care nu mai pot avea acces atunci când intervine ceva – fie că e o urgență sau că vreau să pornesc o afacere.

Mare mi-a fost mirarea când am descoperit că și alții au avut același blocaj, dar asta nu e nicidecum o problemă. Am decis că e timpul ca în 2020 să aprofundez subiectul, așa că am căutat pe Google cursuri de investiții în imobiliare și am găsit cursul lui Valentin Nedelcu și Bogdan Dinu.

Cursul de investiții imobiliare este poate cel mai complex din România, iar chestia care mi-a plăcut cel mai mult în el este faptul că cei doi discută foarte mult pe baza experienței lor, dând exemple concrete de situații pe care le-au gestionat bine sau nu, în toți acești ani în care au acumulat expertiză în investiții imobiliare.

Ce am învățat din curs?

  1. Avantajele și dezavantajele investițiilor imobiliare
  2. Money management – în ce condiții să accesezi un credit pentru investiție ca să fii safe
  3. Riscurile investiției – cum afectează o recesiune piața imobiliară, ce impact are inflația și cum să te protejezi cât mai bine etc.
  4. Cum calculezi randamentul investiției – am primit și un spreadsheet interesant pentru ajutor, și cum calculezi profitabilitatea.
  5. Cum să analizezi piața.
  6. Cum să faci o analiză financiară unei proprietăți – am învățat cât de important este scopul achiziției pentru a stabili o strategie pe termen lung – în funcție de asta faci achiziția.
  7. Cum să fac o analiză non-financiară unei proprietăți
  8. Cum negociez cu vânzătorul (o altă chestie extrem de importantă care m-a surprins pentru că era chiar un subiect de interes pentru mine)
  9. Cum finanțezi investiția.
  10. Cum faci managementul chiriașilor
  11. Cum faci renovarea și mentenanța
  12. Cum gestionezi taxele

Așadar, cursul este unul complet, la subiect, acoperind toate problemele majore cu care se poate confrunta un începător ca mine în investiții imobiliare.

Eu personal am decis să fac cursul pentru că vreau ca în anul acesta să cumpăr prima proprietate și am avut multe lacune. E adevărat, cum zice Bogdan Dinu, că prima investiție e mai grea și cel mai probabil o să fac niște lucruri pe care mai târziu voi considera că puteam să le evit, dar cel puțin voi evita alte câteva zeci de greșeli învățând lucrurile de care trebuie să mă feresc și cele pe care trebuie să le urmăresc când cumpăr o proprietate.

Cred că acest curs se pretează începătorilor în imobiliare, dar și celor care vor să își completeze cunoștințele. Iar legat de asta, pentru cei care sunt din București și apropiere, în 21-22 martie 2020, va avea loc o nouă ediție a cursului. Mai multe informații despre cum poți participa găsești aici.

Revin cu un articol nou după ce fac, la rându-mi, prima achiziție, ca să confirm situațiile de care m-am lovit, probleme etc., și cum m-a ajutat practic acest curs.