PRESEDINTELE ALDE SI AL DOILEA OM IN STAT,LIBERALUL MEMBRU FONDATOR AL PNL,CALIN POPESCU TARICEANU DESPRE INFIINTAREA AUTORITATII INDEPENDENTE DE INTERCEPTARE A CONVORBILOR!

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, joi, trei priorități ale partidului pentru toamnă, printre acestea fiind înființarea autorității independente de interceptare a convorbirilor și proiectul legislativ de modificare a modalității de alegere a conducerilor ICCJ, Parchetului General, DIICOT și DNA.

„Sunt trei (acțiuni—n.r.) și ele sunt circumscrise aceluiași obiectiv și anume întărirea funcționării democratice a instituțiilor statutului și respectul pentru drepturile și libertățile cetățenilor. Este vorba de înființarea autorității independente de interceptare a convorbirilor și a comunicațiilor. Doi: este vorba de un proiect de lege care va reglementa modul în care funcționează comisiile parlamentare de anchetă, pentru a nu ne găsi în situațiile în care suntem acum, în care vedeți că Parchetul refuză să se prezinte la audierile comisiei, să dăm substanță acestui mecanism și aceste...