PRESEDINTELE SENATULUI CALIN POPESCU TARICEANU:FIRMELE ROMANESTI PLATESC DE TREI ORI MAI MULT IMPOZIT PE PROFIT DECAT CELE STRAINE!

Preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu a declarat miercuri că introducerea impozitului pe cifra de afaceri va fi analizată de guvern şi vor fi făcute simulări, subliniind că în cazul impoitului pe profit, firmele româneşti ajung să plătească mai mult decât cele străine, transmite MEDIAFAX.

„În momentul de faţă, cu toate că între firmele cu capital românesc şi firmele cu capital străin care funcţionează în România, analizând vedem că este o pondere aproximativ egală, povara impozitului pe profit suportată de firmele cu capital românesc este de trei ori mai mare decât cele cu capital străin . Am anumite îndoieli că firmele cu capital străin au un management slab şi că toate firmele româneşti sunt mult mai performante decât firmele străine. Firmele româneşti ajung să facă mult mai mult profit şi să plătească mult mai mult impozit pe profit decât firmele străine. Se pare că e o problemă pe car...