Presiuni la adresa ministrului Justiției pentru desființarea SIIJ. România ar putea fi sancționată pentru pentru încălcarea dreptului european !

Presiuni la adresa ministrului Justiției pentru desființarea SIIJ. Iulia Scântei, preşedintele Comisiei juridice din Senat, a declarat că trebuie găsită o soluție în acest sens până pe 18 mai pentru că altfel există riscul ca România să fie sancționată de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene pentru încălcarea dreptului european pentru înființarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

Potrivit Agerpres, Comisia juridică a Senatului a organizat, miercuri, a treia dezbatere pe tema proiectului de desfiinţare a SIIJ, care a avut loc în prezenţa reprezentaţilor asociaţiilor de magistraţi, ale căror păreri au fost „polarizate”, pro şi împotriva desfiinţării SIIJ, după cum a apreciat preşedintele Comisiei juridice a Senatului.

Ziua de 18 mai va aşeza România, din păcate, există o probabilitate în rândul statelor care sunt condamnate de CJUE pentru încălcarea dreptului europea