PREZIDENTIALELE DIN FRANTA:CANDIDAT MARINE LE PEN SI FRONTUL NATIONAL O FORTA POLITICA DE NECONRESTAT IN FATA UNUI „NICUSOR DAN”,MACRON EMMANUEL(E),SUSTINUT DE SOROS SI DE OBAMA!

În 2002, când extremistul Jean-Marie Le Pen s-a calificat surprinzător în turul decisiv al prezidențialelor, contracandidatul său, Jacqcues Chirac, a refuzat să participe la o dezbatere televizată față în față, argumentând că în acest fel ar legitima extremismul de dreapta. Acum, după 15 ani, Marine Le Pen este prima reprezentantă a extremei drepte franceze care a participat la o asemenea dezbatere; contracandidatul centrist Emmaneul Macron nu și-a permis să facă gestul lui Chirac, pentru că Le Pen și noile realități au transformat Frontul Național dintr-un partid marginalizat într-o forță politică de necontestat.

Aceasta este marea noutate a alegerilor prezidențiale din 2017. În rest, scenariul din 2002 este foarte probabil să se repete – câștigătorul este deja cunoscut, în persoana lui Macron, iar alegerile sunt considerate de mulți analiști drept un non-eveniment pentru piețele financiare. Va diferi însă scor...