Prof. Petrișor Peiu, despre microcentralele nucleare netestate nicăieri în lume: Din graba de a da bine „în poză”, Iohannis a mai făcut o eroare angajând România într-o AVENTURĂ!

Profesorul și economistul Petrișor Peiu a comentat, în termeni critici, decizia președintelui Klaus Iohannis de a se angaja că România va construi pe teritoriul său microcentrale nucleare, după o tehnologie netestată nicăieri în lume.

Peiu spune că România, deși este penultimul loc în clasamentul surselor de poluare ale Uniunii Europene, s-a angajat să devină și mai „verde”, închizând minele de cărbuni și centralele electrice.

„România, la rândul ei, a devenit țara europeană cea mai habotnică în noua religie a decarbonării. Deși suntem a doua cea mai mică sursă de poluare pe cerul Uniunii (după Suedia), ne-am trezit brusc într-o dimineață că sensul existenței noastre pe Pământ este, nici mai mult nici mai puțin, decât închiderea minelor de cărbune și a centralelor electrice care utilizează demonizatul carburant scos din minele patriei.

Dintr-o dată am uitat că suntem penultimii din Europa ...