PROFESORUL UNIVERSITAR DORIN ISOC O ACUZA PE SEFA DNA LAURA CODRUTA LASCU-KOVESI CA A PLAGIAT LUCRAREA DE DOCTORAT!:”NU EXISTA PLAGIATE PARTIALE!”

 

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu scapă de acuzația de plagiat, după ce Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară (GRAUR) a dat în judecată Ministerul Educației pentru a obține reanalizarea tezei de doctorat a Laurei Codruța Kövesi. GRAUR a efectuat propria analiză și a constatat că există pasaje copiate în cel puțin 23 de pagini din lucrarea șefei DNA.

Pe 8 decembrie 2016, Laura Codruța Kövesi primea un verdict de neplagiat de la Consiliul Naţio-nal de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), în urma analizei unei sesizări depuse pe 13 octombrie. Tot pe 13 octombrie, însă, depunea o sesizare de plagiat și Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară de la Cluj, organizație care a creat și administrează și portalul -plagiate.ro. Totuşi, sesizarea GRAUR nu a fost niciodată analizată, deși a fost depusă chiar înaintea celei cerceta...