Programe de prelucrat poze: alternative pentru Photoshop

Programe de prelucrat poze: alternative pentru Photoshop
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe AdyMedia.ro - Creare site, magazin online, aplicatii Excel

Editarea pozelor nu trebuie sa fie o activitate rezervata celor mai priceputi sau celor care isi permit sa plateasca subscription-ul programelor de prelucrat poze.
Topul celor mai bune si utilizate programe de prelucrat poze, care au avantajul de a fi gratuite, deci accesibile oricui.

Programe de prelucrat poze: Pixlr

Pixlr se zvoneste a fi unul dintre cele mai populare programe de prelucrat pozele din mediul online, iar acest lucru probabil ca poate fi pus pe seama gratuitatii sale. Pe langa acest avantaj pe care il are in fata programelor din gama Photoshop, iti ofera posibilitatea de a te folosi de mai mult de 600 de efecte, layer-uri si margini si iti permite sa editezi fotografiile prin apelul la aceleasi instrumente de baza de care te-ai folosi in cadrul unui software mai performant. Astfel, te poti bucura de optiunea de decupare, reajustare si eliminare a ochilor rosii.
Pe de alta parte, daca esti destul de familiarizat cu Photoshop-ul, atunci interfata de la Pixlr o poti invata cu usurintaă, pentru ca se aseamana destul de mult. Il poti gasi AICI.
Programe de prelucrat poze: Photoscape

Photoscape este la baza un program de prelucrat poze care este foarte usor de utilizat, fiind accesibil incepatorilor. Pe langa interfata prietenoasa, software-ul dispune de o abundenta de functii: conversie a imaginilor, alterarea si suprapunerea fotografiilor, crearea unor animatii GIF.
Desigur, asta nu e tot, iar Photoscape se remarca prin interfata ezoterica, cu instrumentele grupate in pagini distincte. Acest program nu pare sa imite bine-cunoscutul Photoshop si vine cu mai putine optiuni, dar este ideal pentru un utilizator interesat de functiile de baza sau pentru aceia care vor sa ajusteze rapid cateva imagini. Il poti descarca de AICI.
Programe de prelucrat poze: Picasa

Picasa este un program de editare a fotografiilor care iti permite sa gasesti, sa deschizi si sa editezi cu usurinta imaginile. Acest software este o placere pentru "organizing freaks" si asta pentru ca iti identifica automat toate fotografiile din calculator si le sorteaza in albume organizate in functie de data la care au fost facute si de denumirile pe care le au. Pe langa asta, iti permite sa intervii sa rearanjezi albumele si sa le etichetezi in noi grupuri pentru a-ti fi mai facila utilizarea si identificarea lor.
De asemenea, Picasa iti pune la indemana functii de editare mai avansate, fiind o aplicatie ideala pentru cei care detin un nivel de cunostine care depaseste stadiul de incepator. Gasesti programul AICI.
Programe de prelucrat poze: Paint.net

Paint.net este un program de prelucrare a pozelor care iti pune la dispoziție o multitudine de instrumente pe care să le folosesti in editarea imaginilor, iar la acestea se adauga interfata prietenoasa si intuitiva cu care este foarte usor sa interactionezi.
Desi numele poate sugera o posibilă clonă a Paint-ului, Paint.net poate fi catalogat ca un editor de poze in adevaratul sens al cuvantului, doar ca unul care se adreseaza mai mult nevoilor celor la inceput de drum, decat celor mai priceputi. Cu toate ca nu dispune de anumite functii mai avansate, daca PC-ul tau nu dispune de suficienta putere RAM, aceasta aplicatie este o optiune de luat in calcul. Paint.net este AICI.
Programe de prelucrat poze: GIMP

Gimp este unul dintre cele mai performante software-uri gratuite care chiar poate concura cu prea-maritul Photoshop, fiind considerat unul dintre cele mai bune programe de editare a fotografiilor.
Interfata va fi imediat familiara utilizatorilor consacrati de Photoshop si acesta dispune de functii si filtre noi si care sunt mereu adaugate. Aparent, poti avea parte de laguri si scapari, iar in ceea ce priveste aspectul general, ii lipseste eleganta rivalilor sai. De asemenea, un alt aspect care nu ar putea fi trecut cu vederea de unii dintre voi este ca unele dintre filtre nu au mai fost modificate de cand a fost lansat programul. GIMP poate fi găsit AICI.
Programe de prelucrat poze: Fotor

Fotor este mai mult un program care iti permite sa accentuezi anumite trasaturi ale pozei, nefiind insa un editor de fotografii in adevaratul sens al cuvantului. Aplicatia nu iti permite sa retusezi imaginile prin folosirea instrumentelor de corectare („clone brush” sau „healing tool”). Cu toate acestea, dispune totusi de filtre high-end, care isi fac treaba foarte bine si de modalitati de ajustare manuala a contrastului si a saturatiei.
Cea mai importanta functie pe care o are si care le lipsește multor programe de prelucrat pozele, este functia de procesare a unui lot de imagini. Astfel, daca te intorci din vacanta cu un card de memorie plin cu fotografii, ai posibilitatea de a le modifica pe toate in acelasi timp, fara a pierde prea mult timp. Fotor este disponibil AICI.