REACTIA TINEREI GENERATII LA ADRESA LUI ANDREI PLESU CARUIA NU-I PLACE HITUL DESPACITO,DAR II PLACE SOROS!

  • Postat în Fapt divers
  • la 15-08-2017 10:48
  • 478 vizualizări
REACTIA TINEREI GENERATII LA ADRESA LUI ANDREI PLESU CARUIA NU-I PLACE HITUL DESPACITO,DAR II PLACE SOROS!
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Octavpelin'sWeblog

După ce Andrei Pleşu a scris un editorial despre generaţie hitului „Despacito„, replica generaţiei tinere nu a întârziat să apară. Florian Groza îl întreabă retoric pe Pleşu ” De ce ne manipulaţi cu Despacito?”
Iată mesajul:

Da, îmi asum: Domnule Andrei Pleşu, nu aţi înţeles nimic din „Despacito“! Nu e ca şi cum era obligatoriu să înţelegeţi, dar dacă tot aţi făcut efortul de a o analiza, daţi-mi voie să vă spun unde greşiţi, după părerea mea

Domnule Andrei Pleşu, Numele meu este Florin Grozea şi sunt la fel de departe de generaţia dumneavoastră precum sunt de departe de generaţia care a făcut hit din melodia „Despacito”. Am aproape 38 de ani şi nu am participat la niciun festival muzical anul acesta. Totuşi, sunt un fin observator al curentelor muzicale actuale şi cred că sunt un român care a ascultat cu atenţie [nu doar “a auzit”] multă muzică veche, inclusiv Beatles, Elvis Presley, Bob Dylan. Nu sunt doar un consumator avid, sunt şi un analist al muzicii comerciale: am scris o carte dedicată artiştilor aflaţi la început de drum, apărută la editura Polirom în 2013. Vă citesc din când în când, atunci când subiectele abordate de dumneavoastră în editorialele Adevărul mă interesează. Recunosc că sar peste cele cu subiect politic şi recunosc că uneori caut în DEX unele cuvinte pe care le folosiţi. Am spus câteva ceva despre mine în deschiderea acestei scrisori-deschise pentru ca să înţelegeţi de ce NU puteam să ratez editorialul intitulat „Despacito” de azi, 7 august 2017. Andrei Pleşu a ascultat hitul momentului şi scrie despre el?

Oh, dar asta este o şansă unică pentru mine pentru a vedea dacă veţi aborda acea „prăpastie dintre generaţii” care apare [uneori violent] în orice discuţie despre muzică: „tinerii din ziua de azi”, „muzica s-a stricat”, „nu mai e nimic decent”, ”pe vremea noastră era altfel”. Ce am descoperit? dumneavoastră abordaţi această prăpastie între generaţii, dar într-o formă elitistă, care induce pe mulţi în eroare! Cu cât pare mai deştept un text greşit, cu atât e mai periculos. Şi, deşi în începutul articolului pare că înţelegeţi această prăpastie şi chiar o denunţaţi…


Din categoria:Politica