Cartea are 12 pagini cu stickere, care însumează peste 500 dinozauri și animale preistorice numai bune de folosit în proiectele de la școala. Dinozaurii au supraviețuit mai mult de 700.000 de ani după ce pământul a fost lovit de un meteorit masiv. Cei mai mari dinozauri prădători erau carnozaurii - cei mai mari carnivori cunoscuţi a fi trăit vreodată pe uscat. Dinozaurii ierbivori (Diplodocus, Brachiosaurus etc) aveau o tale impresionantă (până la 30 m lungime, 13 m înălțime și 100 de tone greutate). Majoritatea dinozaurilor erau ierbivori; deși cei mai cunoscuți dinozauri sunt Tyrannosaurus Rex și Giganotosaurus, numărul dinozaurilor prădători era foarte mic comparativ cu cei ierbivori.
Pentru ca stickerele să fie mai uşor de mânuit de cei mici, paginile se pot detaşa cu uşurinţă, iar ilustraţiile sunt foarte frumoase cu o multitudine de specii de dinozauri. Încerc prin diversitatea cărților oferite, să-l determin pe Matei să înțeleagă lumea care îl înconjoară, să dobândească multe informații despreanimale și natură. Aceste cărți cu stickere contribuie la dezvoltarea motricităţii fine şi a dexterităţii, îi stimulează imaginaţia, îl ajută la îmbogăţirea vocabularului.
Cartea Omul preistoric. Mica enciclopedie a apărut la edituraGirasol în anul 2020. Această enciclopedie este împărțită în următoarele capitole: De la maimuțe la oameni, Paleoliticul, Neoliticul, Epoca metalelor. Elementul de noutate din aceasta encicopedie este faptul că se pot realiza activităti creative de genul: Fă-ti propiul arc! Fii artist din epoca pietrei! Învață să faci un vas neolitic!
Strămoșii omului preistoric au apărut în Africa acum mai bine de 6.000.000 de ani.Cel puţin două tipuri de Homo sapiens au trăit alături – Homo sapiens timpurii (neanderthalienii) şi o subspecie a acestora, Homo sapiens sapiens, care semăna mai mult cu omul modern; neanderthalienii erau mult mai mari şi lipsiţi de bărbie. Ei foloseau unelte simple şi probabil că puteau şi să vorbească
În Neolitic sau noua epocă de piatră, acum 11.000 de ani, oamenii şi-au schimbat stilul de viaţă de la unul nomad, bazat pe adunarea hranei şi pe vânătoare, la o existenţă mai aşezată, bazată pe agricultură şi domesticirea animalelor. Oamenii au început să producă unelte din metal cu 5500 de ani în urmă.