REGULI IN AMENAJAREA DORMITORULUI.

  • Postat în Arte
  • la 19-06-2021 12:39
  • 454 vizualizări
REGULI IN AMENAJAREA DORMITORULUI.
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Design interior - STEPHAN EYCK

CUM SA ITI AMENAJEZI CORECT DORMITORUL

Elementul de mobilier central este patul. Pe langa pat, un rol important in dormitor il ocupa spatiul de depozitare. Conceput ca un loc compact in marea majoritate a cazurilor, dormitorul devine uneori spatiul principal de depozitare din apartament, mai ales atunci cand nu exista un loc suplimentar pentru dressing. In cazul in care aceasta camera are o suprafata redusa, este vital ca alegerea gabaritului, pozitiei si materialelor din care este facut mobilierul sa nu incarce spatiul in mod exagerat. Pentru o mai buna optimizare a spatiului, va recomndam ca mobilierul de depozitare sa fie cu usi culisante. Daca agreati oglinda in camera de dormit, usile culisante vor fi suportul ideal. Prezenta unei oglinzi va largi vizual spatiul.


DIMENSIUNEA SALTELEI

UN ASPECT IMPORTANTANT DE CARE TREBUIE SA TINETI CONT ESTE DIMENSIUNEA SALTELEI. PENTRU 2 PERSOANE, SALTELELE AU DIMENSIUNI INTRE 140×200 SI 200×200. DACA AVETI UN DORMITOR CU O SUPRAFATA MODESTA, CEL MAI PROBABIL DIMENSIUNEA SALTELEI VA FI DE 160×200. DETALII DESPRE ALEGEREA OPTIMA A UNEI SALTELE: VEZI AICI. PE LÂNGĂ PAT, CA FLUX DE CIRCULATIE E BINE SĂ EXISTE UN MINIM DE 60 DE CENTIMETRI.


ILUMINAREA DORMITORULUI

DE OBICEI O PLAFONIERA CU 3 SAU 5 SURSE VA FI ALEGEREA OPTIMA PENTRU ILUMINAREA GENERALA. VEIOZE, APLICE, LUSTRE SAU BENZI LED SE VOR AMPLASA IN ZONA PATULUI, RESPECTIV ZONA MESEI DE TOALETA. DE PREFERAT SA AVETI LUMINA CALDA IN ACEST SPATIU. ASTFEL, CAND ALEGETI TIPUL DE LUMINA, ORIENTATI-VA SPRE BECURI CU TEMPERATURA KELVIN DE 3000K SAU 2700K. PENTRU ILUMINAREA GENERALA (PLAFONIERA) VA RECOMANDAM 3000K SAU 4000K (PENTRU SPATII MAI MARI DE 20MP). EXCLUS FOLOSIREA LUMINII RECI – 6500K. DE O PARTE ȘI DE ALTA A PATULUI ESTE NECESAR SA AVETI PRIZE PENTRU ALIMENTAREA VEIOZELOR SAU A DIFERITELOR DISPOZITIVE AUXILIARE.


CROMATICA DORMITORULUI

IN GENERAL, CROMATICA SE ALEGE IN FUNCTIE DE STILUL DE DESIGN SI DE ATMOSFERA PE CARE VRETI SA O OBTINETI IN SPATIUL DE DORMIT. PENTRU SUPRAFETE MICI RECOMANDAM CULORI PASTELATE, DESCHISE SAU CHIAR ALB, DAR SA AVETI SI UN MINIM DE CONTRAST INCHIS-DESCHIS ORI O CULOARE. PERETELE PE CARE VINE AMPLASAT PATUL IL PUTETI PUNE IN EVIDENTA PRIN FOLOSIREA UNUI TAPET DE CALITATE, O CULOARE DE CONTRAST, PRINTR-O PLACARE CU LEMN( PAL, MDF) SAU PLACI CERAMICE DE MARI DIMESIUNI.

Sursa: www.stephaneyck.ro

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente